E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Ekim 2022 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonuyla beraber gelen rallinin ardından kâr satışlarına başladı. Netflix’ten gelen güçlü bilançoya rağmen endeksler aşağı yönü gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları iki gün süren rallinin ardından hafta ortasına düşüşle başladı. Bilanço sezonundan ise piyasaları destekleyecek yönde haberler gelmeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,26 azalışla 30.443,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,68 düşüşle 3.694,81 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,83 gerileyerek 10.682,95 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0863 yükselerek %4,097 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerindeki düşüş Netflix’in hem abone sayısının hem de bilançosunu beklentilerin üzerinde büyüttüğünü gösteren üçüncü çeyrek raporuna rağmen gerçekleşti. Netflix hisseleri %15’e yakın yükselse de bu yükseliş ne teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Endeksi’nde ne de diğer iki büyük endekste düşüşleri engelleyebildi. Havayolu şirketi United Airlines’ın hisseleri de beklentileri aşan bilanço rakamlarının ardından %6’nın üzerinde yükseldi.

Bilanço sezonuna güçlü bir başlangıç yapan Wall Street, şirket raporlarına ilişkin beklentilerin düştüğü ve yatırımcıların resesyondan endişe duyduğu sırada piyasaların toparlanmasına destek oldu. Ancak haftanın ilk iki işlem gününde borsalar ralli yapsa da ABD Hazinesi getirileri yüksek kalmaya devam ediyor. 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri kritik %4 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları firması DataTrek’ten Nicholas Colas konuyla ilgili açıklamasında, “İyi tarafından bakarsak bilanço sezonu mevcut aşırı satış koşulları ve azalan beklentiler göz önüne alındığında yatırımcının bir miktar güven kazanmasına yardımcı olabilir. Bu, hisse senetlerinin temellerini korumasına yardımcı olacaktır. Ancak 2 yıllık ve 10 yıllık getirilerin düşmeye başladığını görene kadar, tüccarların ve yatırımcıların bu ralliden çok fazla şey beklemekten kaçınmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji şirketlerinin bilançoları önümüzdeki hafta da tüm hızıyla devam edecek. Çarşamba günü kapanışın ardından IBM ve Tesla bilançoları ise piyasaların gündeminde olacak. Sosyal medya firması Snap de hafta içerisinde bilançosunu açıklayacak.

Ekonomi cephesinde ise yatırımcılar konut başlangıç rakamlarını takip ediyor. ABD Merkez Bankası’nın Bej Kitap olarak adlandırılan, merkez bankasının mevcut ekonomik koşullar hakkındaki raporu da gün içerisinde açıklanacak.

ABD'de konut başlangıçları eylülde yüzde 8,1 düştü

 

Wall Street boğaları riskten kaçıyor

 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)