E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yatırımcılarının yükseliş eğilimi 'aşırı'---

Borsa yatırımcılarının yükseliş eğilimi 'aşırı'

Borsa yatırımcılarının yükseliş eğilimi 'aşırı'
31 Mayıs 2024 - 16:41 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarında yatırımcıların yükseliş eğiliminin olması gerekenin üzerinde olduğu görülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de borsa yatırımcıları son kazanımlar göz önüne alındığında yükselişe ‘olması gerekenden daha fazla’ inanıyor. Bunun, iyiye işaret olmadığı düşünülüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Renaissance Macro’dan Jeff deGraaf, “Yatırımcılar getirilerin gösterdiğinden daha fazla iyimser olduğunda getiriler ortalamanın altında olma eğiliminde oluyor” diyor.

Ortalamanın altında getiri

MarketWatch’un haberine göre, piyasa duyarlılığı verileri, kalabalığın aşırı derecede yükselişe geçtiğini gösterdiğinde deneyimli yatırımcılar tedirgin oluyor. Bunun nedeni, bu tür okumaların ralliyi kimin satın alacağına dair soruları gündeme getirmesi ve aksi yönde bir satış sinyali olarak hizmet edebilmesi.

Renaissance Macro'nun teknik araştırma başkanı Jeff deGraaf'a göre, şu anda olan tam olarak bu değil. Bunun yerine yatırımcılar, son 13 haftadaki borsa kazanımlarının kapsamı göz önüne alındığında normalden daha fazla yükselişte. Bu yakın bir satış dalgasına işaret etmiyor ancak kısa vadede ortalamanın altında getirilere işaret ediyor.

Boğalar yüzde 60 seviyesinde

DeGraaf, “Bu, hissiyatın rahatsız edici derecede yükselmesinden ziyade, boğaların son 13 haftadaki getirileri ‘olması gerekenden çok daha yüksek’ olmasıyla ilgili” diye yazıyor. DeGraaf, geri dönüşlerin hissiyatı tetiklemesi nedeniyle tarihsel performansa dayalı olarak ‘doğru miktarda yükseliş’in ölçülmesinin mümkün olduğunu açıklıyor.

DeGraaf, S&P 500 Endeksi’nin son 13 haftadaki yüzde 5 civarındaki getirisiyle, haftalık Investors Intelligence anketindeki boğaların tarihsel seviyesinin yüzde 50'nin altında olması gerektiğini söylüyor. DeGraaf, “Bunun yerine boğalar yüzde 60 seviyesine yakın seyrediyor ve bu da ‘getirilerin haklı çıkaracağından daha fazla yükseliş eğilimi’ne işaret ediyor” diyerek, yatırımcıların iyimserliğinin olması gerekenden fazla olduğunun altını çiziyor.

DeGraaf, “Boğalar tarihsel getirilere göre aşırı olduğunda getiriler ortalamanın altında olma eğilimindedir” diye yazıyor.

‘Hindenburg kehaneti’ borsalarda çöküşe işaret ediyor

 

Fundstrat: Borsalar yükseliş için Haziran ayını bekliyor

 

BofA'dan hisse senedi analizi: 'Cezalandırıcı' olabilir

 

David Rosenberg: Hisse senedi rallisinin benzini bitmek üzere

 

BofA: Tahvil ve hisse senedi fonlarına yatırımlar sürüyor

 

Hisse senetleri geri çekilmeye karşı koyabilecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)