E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD hanehalkı serveti rekor kırdı---

ABD hanehalkı serveti rekor kırdı

ABD hanehalkı serveti rekor kırdı
10 Haziran 2024 - 07:33 borsagundem.com

ABD hanehalkı serveti, borsada yaşanan yükselişle 2024 yılının başında yeni bir rekor kırdı.

Fed, hanehalkı ve işletmelerin bilançolarına ilişkin üç ayda bir yayınladığı raporda, hanehalkı net değerinin Ocak ayından Mart ayına kadar olan üç aylık dönemde yaklaşık %2,9 veya 5,1 trilyon dolar artarak 160,8 trilyon dolar ile yeni bir zirveye ulaştığını belirtti.

Bu artış temel olarak yatırım fonları, hayat sigortası poliçeleri veya emeklilik hesapları aracılığıyla doğrudan veya dolaylı olarak elde tutulan hisse senetlerinin değerindeki 3,8 trilyon dolarlık artıştan kaynaklandı.

Hane halklarının gayrimenkullerinin değeri de 900 milyar dolar artış gösterdi.

Aynı zamanda, tüketiciler ve işletmeler 23 yılın en yüksek seviyesindeki faiz oranlarıyla karşı karşıya kalmaya devam etseler de ilk çeyrekte borçlanmalarını artırdılar.

Ticari borçlar, borçlanma senetlerinin güçlü net ihracıyla desteklenerek ilk çeyrekte yıllık %4 oranında büyümüştür. İpotek borcu %2,1, ipotek dışı tüketici kredisi ise %1,8 oranında büyümüştür. Federal hükümet borcu %6,2 oranında artarken, eyalet ve yerel hükümet borcu %3 oranında genişlemiştir.

Petrolde kritik veriler öncesi yatay seyir

 

Japonya ekonomisi beklentilerin altında daraldı

 

Asya piyasalarının gözü Fed ve BOJ kararlarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)