E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşarılı bir yatırım sisteminin 10 işlevi---

Başarılı bir yatırım sisteminin 10 işlevi

Başarılı bir yatırım sisteminin 10 işlevi
06 Haziran 2024 - 17:30 borsagundem.com

Yatırımcılar, alım satım yaparken mutlaka bir sisteme sahip olmalıdır.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalarda alım satım yaparken işi şansa ya da duaya bırakmak, kaybetmenin en kısa yoludur. Bu nedenle yatırımcıların mutlaka, işlevsel olduklarından emin oldukları bir yatırım sistemleri olmalıdır.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, bir yatırım sistemi, belli başlı şartları yerine getirmek zorundadır. Karlılığı geriye dönük olarak test edilmemiş bir yatırım sistemiyle alım satım yapmak, kazanç elde etmeyi amacına ters bir duruma karşılık gelir.

Yatırım sistemi

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, başarılı bir yatırım sisteminin üstlenmesi gereken 10 işlevi ele alıyor. Burns, yatırım sisteminin, izleme listesinden, yatırım felsefesine kadar birçok alanda önemli işlevleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çiziyor.

İşte Burns’ün bir yatırım sisteminde olmazsa olmaz olarak gördüğü 10 işlev…

10 gerekli işlev

Bir yatırım sisteminin geçerli bir yöntem olabilmesi için, getiriler ve/veya daha az düşüşler yoluyla alım yapmayı ve elde tutmayı başarması gerekir. Alım yapıp elde tutulan bir sistem eğer getiri sağlamıyorsa, bu sistemle alım satım yapmanın bir anlamı yoktur.

Yatırım sisteminiz, sinyallere yönelik daha fazla fırsat ve trendleri yakalamak için çeşitlendirilmiş bir izleme listesi içermelidir.

Yatırım sisteminiz her türlü piyasada, yani belli bir aralıkta hareket eden piyasalarda ya da yükseliş ve düşüş trendlerinde iyi performans göstermelidir. Sisteminiz, her piyasa koşulunda büyük karlar, küçük karlar ve hatta sermayedeki küçük düşüşlerle kendini kanıtlamalıdır.

Yatırım sisteminiz sinyallerinizin geriye doğru test edilmesi yoluyla potansiyel bir kar marjı yaratmalıdır.

Sisteminiz kayıp potansiyelini sınırlandırırken, yukarı yönlü kar potansiyelini açık bırakarak büyük kazanç fırsatı yaratmalı veya kayıpları küçük tutmaya imkan tanımalıdır.

Yatırım sisteminiz uygun pozisyon boyutlandırması ve kazanma yüzdesi sayesinde yıkım riskini ortadan kaldırmalıdır. Sermayenizdeki yüzde 50'lik bir düşüş, çoğu kişi tarafından yıkım olarak değerlendirilebilir; bu gerçekten de böyledir çünkü yeniden dengeye dönmek için yüzde 100'lük bir kazanca ihtiyaç vardır.

Bir yatırım sisteminin, para yönetiminin olumsuzlukları sınırlandırması için yerleşik bir pozisyon boyutlandırma formülüne sahip olması gerekir.

Sisteminiz 1929 Buhranı, 1987 Kara Pazartesi’si veya 2008 Finans Krizi gibi aşırı piyasa olaylarına kesinlikle dayanabilmelidir.

Yatırım sisteminizde, işlem yapmak istediğiniz piyasaların geniş alış/satış spreadleri olmadan ihtiyacınız olan büyüklükte işlem yapmanız için yeterli likiditeye sahip olması da yer almalıdır.

Sizin için en iyi yatırım sistemi, kişiliğinize ve risk toleransınıza uygun olan ve uzun vadede disiplinle yatırım yapabildiğiniz sistemdir.

Uzun pozisyondan çıkmak için 10 neden

 

Başarılı trader’ların tek ortak özelliği

 

7 adımda 'trader’lığa giden yol

 

Trader'ları başarısız kılan psikolojik zaaflar

 

Profesyonel trader’lar için okulda öğretilmeyen 7 ipucu

 

6 maddede trade psikolojisi

Piyasaların ödüllendirdiği 10 yatırım stratejisi

 

Yatırımda plan, strateji demek değildir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)