E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşarılı trader’ların tek ortak özelliği---

Başarılı trader’ların tek ortak özelliği

Başarılı trader’ların tek ortak özelliği
27 Mayıs 2024 - 15:36 borsagundem.com

Genel kabul, başarılarıyla tanınan insanların çok az sayıda ortak özelliği paylaştığı yönündedir. Bu durum, yatırım dünyasında da oldukça belirgindir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başarı kavramı her ne kadar kişiden kişiye değişse de, neticede hedeflenen noktaya varmayı işaret eder. Ancak çoğu başarılı insan, kendine uygun şekilde belirlediği hedeflere yine kendine has yöntemlerle ulaşır.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, yatırım dünyasında da ‘başarı’nın tek bir formülü yoktur. Belirsizliğin içinde kendine bir yol çizmeye çalışan yatırımcılar, karakterlerine uygun yöntemler geliştirir ve kazanır ya da kaybeder.

Tek ortak özellik

Avustralyalı yatırımcı, yazar ve Better System Trader podcast’inin kurucusu Andrew Swanscott, birçok başarılı trader’la yaptığı röportajlardan edindiği birikimle, finans piyasalarında alım satım yapan her başarılı yatırımcının tek bir noktada buluştuğunu öne sürüyor.

Başarılı insanların çoğunun çok az sayıda ortak noktaları olduğunu belirten Swanscott, yatırım evreninde ise bu durumun tek bir noktaya kadar indiğini vurguluyor.

Swanscott’a göre, başarılı insanlar zaman konusunda oldukça disiplinli oluyor, girdikleri her mücadelede tek bir hedefe nasıl odaklanacaklarını biliyor, her birinin başarı yolculuğunda mutlaka onlara eşlik eden bir mentorleri oluyor ve her biri bir veye daha fazla sayıda değerli beceride uzmanlaşıyor.

Ancak söz konusu olan yatırımda başarı ise Swanscott şu tespitte bulunuyor: “Ancak yatırımda, yaptığım 200'den fazla podcast röportajında, en başarılı yatırımcıların şu tek ortak alışkanlığa sahip olduklarını fark ettim: 'Her başarılı yatırımcı başkalarını kopyalamak yerine mutlaka benzersiz bir üsluba sahip oluyor.”

Benzersiz olma hali ve nedenleri

Swanscott, her başarılı yatırımcının benzersiz bir stile sahip olmasını bazı anlayış ve alışkanlıklara bağlıyor. Swanscott’a göre, başarılı yatırımcılar kitaplarda okudukları veya başkalarından duydukları stratejileri veya kalıpları basitçe kopyalamıyor; bunun yerine, alım satıma yönelik kendi benzersiz yaklaşımlarını geliştiriyor.

Swanscott’a göre, başarılı yatırımcılar, geleneksel yöntemlerin ötesine geçiyor ve alışılmamış fikirlerle denemeler yapıyor; hatta başarılı yatırımcılar, bazen daha iyi sonuçlar verip vermediğini görmek için standart teknikleri veya fikirleri tersine bile çevirebiliyor. Swanscott’a göre, özetle başarılı yatırımcılarda ‘yaratıcılık’, benzersiz piyasa yaklaşımları geliştirmede çok önemli bir rol oynuyor.

Başarılı yatırımcıların, piyasalarda, herkesin yaptığının aynısını yapmanın bir üstünlük sağlamadığını çok iyi bildiğini ifade eden Swanscott, yatırımcılara şu tavsiyede bulunuyor: “Farklı olun. Genele uyum sağlayan çok başarılı bir yatırımcı bulmak imkansızdır.”

7 adımda 'trader’lığa giden yol

 

Trader'ları başarısız kılan psikolojik zaaflar

 

Profesyonel trader’lar için okulda öğretilmeyen 7 ipucu

 

6 maddede trade psikolojisi

 

Traderların en büyük endişe kaynağı likiditeye erişim

 

Başarısız trader’ların 10 ‘kötü alışkanlığı’

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)