E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 S&P'nin kararını nasıl karşılayacak---

BİST-100 S&P'nin kararını nasıl karşılayacak

BİST-100 S&P'nin kararını nasıl karşılayacak
09 Mayıs 2016 - 08:25 borsagundem.com

Meksa Yatırım, BİST-100 teknik analizinde cuma günü S&P'nin yaptığı Türkiye değerlendirmesinin ardından, endekste temkinli ve dalgalı bir görünüm beklendiğini açıkladı.

BİST-100 Endeksi dünü 330 (% 0.42) puanlık düşüş ile 78.368 seviyesinden ve 5.693 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa düşüş devam ederken gelen satışlar önemli ölçüde piyasa tarafından karşılandı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş eğilimi sürüyor.

Siyasi gelişmeler, dış piyasaların seyri. S&P'den gelen değerlendirmeler, Suriye, FED başta olmak üzere merkez bankası kararları, petrol fiyatları, terör eylemleri, yatırım bankaları ve kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen değerlendirmeler, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler genel gündem konuları. Siyaset gündemin ilk sırasına yerleşti. Yeni başbakan, ekonomi yönetimi, erken seçim, referandum gibi gündem başlıklarındaki siyasi belirsizliklerin devam ediyor olması piyasalar üzerinde baskı yapmaya devam ediyor Kilis'e saldırılar, petrol fiyatları, dış borsalardaki düşüş eğilimi ve piyasayı taşıyacak yeni beklenti olmaması piyasalara olumsuz etki eden diğer konu başlıkları. Yabancı yatırım bankalarından "tavsiye düşürme" ve Moody's'den gelen değerlendirmelerde "siyasi risk" vurgusu dış algıyı göstermesi açısından olumsuz algılanırken ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesi olumlu değerlendirdi. Diğer yandan Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra gelen S&P'nin "Kredi notunu sabit tutup, görünümü negatiften durağana" revize etmesi siyaset ağırlıklı gündemde olumlu ancak sınırlı etkiye neden olabilir. Temkinli ve dalgalı görünüm sürebilir.

BİST-100'de düzeltme olur mu

Çıkışı trendini kıran endekste düşüş hareketi sürüyor. İlk destekler 78.000-77.200 seviyelerinde. Bu seviyeler geri çekilmelerde tekrar tepki alımları görülebilir. Sonraki destekler 76.500 ve 75.500-75.000 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk dirençler ise 78.700-79.000 seviyelerinde. Tepki çıkışının devamı için 79.000 seviyesinin geçilmesi önemli olacak. Sonraki direnç 80.000 seviyesinde. Endekste destek seviyelerinde tepki alımları görülebilir. Ancak satış baskısının bir süre daha etkisini sürdürmesi olasılığı yüksek.

79.000 seviyesini geçemeyen çıkışlarda veya 78.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 79.000 seviyesinin üzerinde daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)