E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMourinho'nun Fener'e evet demesinin perde arkası---

Mourinho'nun Fener'e evet demesinin perde arkası

Mourinho'nun Fener'e evet demesinin perde arkası
01 Haziran 2024 - 17:52 borsagundem.com

Aziz Yıldırım'ın büyük kozu Jose Mourinho, Ali Koç ile el sıkıştı. 2+1 yıllık anlaşmaya varıldı. 26 kupalı efsane, Fenerbahçe’nin şampiyonluk hasretini bitirmek için dümene geçecek.

Fenerbahçe'de tarihi olay. İlk kez bir kulüp kendi kendine çalım attı belki de... Aziz Yıldırım’ın seçim vaadi Jose Mourinho, rakip aday Ali Koç ile el sıkıştı.

İrfan Yirmibeş'in Sözcü'deki haberine göre Pioli, Pochettino gibi pek çok önemli teknik adamla temasta olan Koç ve kurmayları, kararlarını Portekizli efsane teknik adamdan yana yaptı.

9 Haziran’daki seçim öncesi bu hamlenin dengeleri nasıl değiştireceği bilinmez ancak Mourinho’nun Süper Lig’de katacakları şimdiden heyecanlandırıyor...

ACUN ILICALI, MENDES’LE BİTİRDİ

Peki süreç nasıl gelişti?

Yıldırım Şampiyonlar Ligi finalini Mourinho ile izleyip sözleşme imzalayacağını söylemesinden bir gün sonra Koç devreye girdi. Yeni yönetimde yer alacak Acun Ilıcalı ve Sportif Direktör Mario Branco, önce Portekizli menajer Jorge Mendes ile ardından da Mourinho ile görüştü.

‘Mou’, Ali Koç ve ekibinin projesini beğendi. İki artı bir yıllık ön anlaşma yapıldı. Koç ve Ilıcalı, Mourinho ile bugünkü finali izleyecek. Mendes ile detaylar görüşülecek.

MOURINHO MANŞETLERDE

Mourinho'nun Fenerbahçe ile anlaştığı haberleri dünyada yankı buldu.

Özellikle İngiliz medyası, ‘Ada’da üç büyük takım çalıştıran Mourinho haberlerine geniş yer verdi. Daily Mail, “Jose’nin Türk Lokumu” başlığını kullandı.

Corriere dello Sport, “Mourinho, Fenerbahçe’nin cazibesine kapıldı. Türk kulübü, Portekizliyle 2 yıllık sözleşme imzaladı” derken A Bola ise Fenerbahçe’deki başkanlık yarışının Mourinho’ya yaradığını vurguladı.

REKORLARIN HOCASI 

Jose Mourinho, Avrupa kupaları tarihinde dört farklı takımla; majör turnuvalarda şampiyonluk kazanan tek isim durumunda.

Porto, Inter, Machester United ve Roma ile beş Avrupa kupası kazanan Mourinho, aktif UEFA kulüp turnuvalarında şampiyonluğu olan tek teknik adam.

Özbek'ten Mourinho yorumu: Bayağı endişelenmişler

 

Fenerbahçe Mourinho'yu KAP'a bildirdi

 

Beşiktaş'tan Jose Mourinho açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran02 Haziran 2024 18:57

    Gerçekten çok yazık. Türkiye de takımların her bir sezonda en az iki teknik direktör değiştirmesi tamamen spor disiplininden uzak ve sistemsizliğin sonucudur.  Bu paralar vatandaşın cebinden çıkıyor.  Borç batağındaki  kulüp kendi taraftarını öne sürerek siyasi otoriteye baskı yapma  terbiyesizliğine sığınıyor. Sonrasında kamu bankaları da bunların borçlarını erteliyor. Tam bir ahmak kısır döngüsü. 

  • Spor dalları boştur loo03 Haziran 2024 01:23

    Vatandaşın cebinden çıkıyorsa vatandaşın mallığı. Şu futbola 1 lira bile veren de akıl yok. Spor dalları kumar olmuş gençlerin enerjisini ahlakını çalıyor sadece. Kavga dövüş hakaret

  • baran02 Haziran 2024 18:51

    Tamamen duygusal

  • HASED02 Haziran 2024 15:08

    Yok parası nereye gidiyormuş yok öyle gidermiş yok o yok bu ya arkadaş bu kadar hased olmayın adam bir dünya markası ve getirebiliyorsun adama araplar dünya para teklif etti gitmedi sadece dün gece şampiyonlar ligi finalinde yapılan Fenerbahce ve Türkiye reklamını milyonları döksen yapamazsın gücü yetmeyen rüyasında dahi göremeyecek olan hemen karalama pesinde bir izleyin görün duruma dogrulara göre konusun biraz dürüst olun.

  • DOĞRU02 Haziran 2024 14:25

    bu ülkenin paralarına yazık,şimdiye kadar birsürü yabancı geldi ceplerini doldurdu,türk futbolunda dünya çapında hiçbir başarı yok...

  • emir02 Haziran 2024 10:58

    Kulüp kendi kendine calım atmadı Aziz yıldırım mourinho biz seçilmesek bile fenerbahçeye gelecek el sıkıştık seçimi kaybetsek bile anlaştığımız ücretin yarısını kendi cebimizden karşılayacaz dedi

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA02 Haziran 2024 10:39

    Mourinho 10  milyon Euro , yardımcılarına 2  milyon euro ile geliyorlar imiş ya bir de şampiyon olamazlar ise ne olacak o zaman.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL02 Haziran 2024 10:38

    Ali Koç ta yabancı hayranlığı had safhada.Şimdi FB başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile tüm futbolcuları da yabancı olsun bakalım yine şampiyon olacaklar mı.

  • Ahmet 01 Haziran 2024 21:01

    Hakemleri nasıl yeneceksiniz adam 99 puan alıp şampiyon olamadı

  • Adil Rekabet 02 Haziran 2024 09:09

    Sen hala hakemlere sığın. Konferans kupası yarı finalinde hocanızın korkak kararları ile elendiniz. Samsun, Sivas ve Konya maçlarında 6 puan kaybettiniz. Bunun nedeni de başkanınız Ali Koç efendinizin yersiz hezeyanları ve Türk Futbol camiasını terörize eden açıklamalarıdır. Saçma sapan açıklamalarla kendi takımınızın kafasını karıştıran bir başkan var. Niye kendi eliyle süper kupayı rakibine hediye etti? Niye onca zırvalarıyla ligden çekileceğiz diye 30 bin taraftara bir stada çağırdı, yok ben ligden çekilmekten vazgeçiyorum dedi. Başkanınızın bir dediği bir dediğini tutmuyor. Koskoca asırlık FB Kulübüyle oyuncak gibi oynuyor. Kimseninde korkudan sesi çıkmıyor. Ali Koç efendi Mourinho’yu da getirse bu anlayışıyla şampiyonluğa ulaşamaz. Takımın konsantrasyonunu kendisi bozuyor. Ali Koç başkan olursa, 2025 mayıs ayında hepiniz GS’ın 25’inci şampiyonluğunu kutlamaya hazır olun.

  • Ali01 Haziran 2024 19:28

    Madem takım çok başarılıydı İsmail niye gönderildi. İsmail gittiyse Ali Koç da gitmelidir.

  • HALİL KOZALAK01 Haziran 2024 19:19

    Daha önce FB dünya nın en ünlü teknik direktörleri geldikleri halde hepside arkalarına bakarak geri gitmişler idi.Benim hiç bir ümidim yoktur.