E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa 11 günde yüzde 5 düştü---

Borsa 11 günde yüzde 5 düştü

Borsa 11 günde yüzde 5 düştü
06 Haziran 2024 - 08:24 borsagundem.com

Borsada vergi tartışmaları yaşanırken BIST 100 Endeksi 11 günde yüzde 5 düştü. Endekste ağırlığı yüksek hisselerde son bir haftada en yüksek düşüş Koç Holding ve Tüpraş hisselerinde yaşandı.

Borsada vergi tartışmaları sürerken hisse senetlerinde satıcılı bir seyir gözleniyor. Endeks 11 gündür geriliyor. 10.899’dan başlayan düşüş, 10.309’a kadar geriledi. Bir yandan açıklanan bilançoların beklentileri karşılamaması, diğer yandan borsa kazançlarına vergi geleceği yönündeki tartışmalar yatırımcıları huzursuz etti.

Düşüşü getiren nedenler

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, faizler yüksek seyrini koruyor. Böylesi bir ortamda nakde geçip gelişmeleri kenarda izlemek isteyenlerin sayısı az değil.

Üstelik para piyasası fonlarında gayet iyi faiz alındığı bir ortamda hisse senetlerinde risk almak kimi için daha zor.

Peki, hisse senetleri kazançlarına vergi gelecek mi? Tartışmalar satış baskısını artırıyor.
100 maddelik torba teklifin içinde olması bekleniyor.

Hisse senetlerine getirilecek olası verginin kapsam ve içeriği de önemli olacak. Konu netlik kazanıncaya kadar zayıf seyir devam edecek.

Borsada yaz nasıl geçecek?

Enflasyonun ağustos ayı ile birlikte yaz aylarında gerilemeye başlaması, ekonomik göstergelerde de iyileşmeye neden olacak. Bu nedenle hisse senetlerinde yaz dönemi boyunca daha iyi bir seyir görebiliriz. Ancak vergi konusunda piyasanın beklemediği bir gelişmenin yaşanması moralleri bozabilir.

Son beş günde satıcılı bir seyir var fakat düşüş yüzde 5 ile sınırlı. Yani satış yapmak isteyenler fazla değil. Borsada hacim 21 Mayıs’ta 276 milyar TL iken 4 Haziran’da 150 milyar TL’ye geriledi. Hacimde düşüş var. Ancak bu hacim son bir yılın yüksek seviyelerine yakın. Endeks 8 ve 20 günlük ortalamanın altında. 50 günlük ortalama 10.000’de. 10 bin üzerinde trend korunacaktır.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Borsada hafif alıcılı başlangıç bekleniyor

 

S&P 500 teknoloji hisseleri öncülüğünde rekor tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)