E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Haziran 2024 - 09:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu düşürmek için para, maliye ve gelirler politikalarını uyum içinde yürütüyoruz.

TCMB, ihracat bedellerinin ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin TCMB'ye satış yükümlülüğü oranlarını %40'tan %30'a indireceği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Artık TL cinsinden KKM'ye son verdik. Döviz cinsinden de şimdiden haber vereyim ben Temmuz’da biz şirketlerin vergi avantajını yenilemeyeceğiz.

5 lira değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı, yerli üretimin iç pazardaki payının yükseltilmesi ve korunması ile yurt içine yatırımların özendirilmesi amacıyla Çin menşeli benzinli ve hibrit binek otomobillere ithalat değerinin %40'ı veya 7.000 dolar/adetin yüksek olanı şeklinde ilave gümrük vergisi uygulamasına karar verdi.

SEDDK, zorunlu trafik sigortasında temmuz ayında uygulanacak azami prim artışını %3,5 olarak belirledi.

AB Komisyonu Başkanı Leyen, AP seçimlerinin sonuçlarına göre merkezdeki gruplara daha büyük sorumluluk düştüğünü söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, partisinin AP seçimlerinde yenilgi yaşamasının ardından erken seçim kararı aldı.

ECB Başkanı Lagarde: ECB'nin enflasyonla mücadelede kat etmesi gereken uzun bir yol var.
Irak Petrol Bakanı Ghani: Türkiye üzerinden petrol ihracatını yeniden başlatacak anlaşma yakın.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Cari İşlemler Dengesi, Sanayi Üretim Endeksi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
Çin’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
ABD’de TÜFE Çarşamba günü açıklanacak.
Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.
Dışişleri Bakanı Fidan 11 Haziran’da Rusya’yı ziyaret edecek.
Rusya Devlet Başkanı Putin, önümüzdeki haftalarda Kuzey Kore ve Vietnam'ı ziyaret edecek.
İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.
TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Cuma günü yayımlanacak.
ABD'de, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri kapsamında mevcut Başkanı Biden ile Cumhuriyetçi Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması 27 Haziran'da, ikincisi ise 10 Eylül'de yapılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %2,5 düşüşle tamamladı. Hisse senedi işlemlerine işlem vergisi geleceğine ilişkin haber akışları baskıda etkili oldu. Burada oranın belirsiz kalması da baskıyı artırdı. Bu hafta piyasalar ABD'den gelecek TÜFE ile Fed faiz verisine odaklanacakken, yurt içi piyasalarda bayram tatili öncesinde tatil riskinin alınmama algısı volatiliteyi yükseltebilir. Ayrıca hacimler tarafında da geri çekilme görebiliriz.

ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklandı. Ülkede tarım harici sektörlerde istihdam Mayıs’ta 272.000 kişi arttı. Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen tarım dışı istihdam verisinin, 180.000 artması öngörülüyordu. Gelen veri ile ABD’de faiz indirim beklentileri ay bazında yine ötelenmiş oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 11.331 - 11.531 fiyat aralığında işlem görerek günü 11.356 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 1.288 azalışla 301.037 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 11.559 seviyesinin aşağısında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 11.000 seviyesini kısa vadeli destek haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 11.500 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 11.500 ve 11.700 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 11.000 ve 10.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/06/2024

 

Piyasalarda Fed, Macron, işlem vergisi belirsizliği

 

Endeksten hızlı yükselenler (10/06/2024)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Haziran 2024 11:57

    3 kuruş halka arza girecekler.. birde az bişi kar edecekler. ki zarar etme durumu olabilir.. birde kar olunca üzerinden vergi verecekler. zaten bankalarda alım-satım yüksek vergi veriyor,  eee bu nasıl iş? ben olsam. Tamam vergi alıcaz devle tolarak ama, bankalarında alım-satım komisyonunu  sınırlıcam derim. bazı bankalar inanılmaz eft havale parası gibi vergi alacak nerede ise :D takas bank saklama hizmetleri kesintisi. felan filan. zaten 17 bın alan.. 10 bın alan .. ülkeynın %60 ı bu kişiler. nasıl tanışacak alışacak öğrenecek bu platformları ? derinlik para.. taks para.. anlık izleme lot lot para.. yahu sonra gel ayşe teyze hisse gübü  yap :D  gel bakkal amca demir çelik al, şişe al 500 tl bin tl yatırım yap diyoruz :D olmaz arkadaş. olmaz. sosyal medya bilgi versede, malesef yönetenlerin yanlış hamle ve belirsizlikleri korkutuyo. borsayı bılmeyen halka arza gıren hiç bişe anlamıyor. yabancı yanı cok