E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda ‘kademeli alım’ kazandırdı---

Borsalarda ‘kademeli alım’ kazandırdı

Borsalarda ‘kademeli alım’ kazandırdı
28 Mayıs 2024 - 15:47 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz haftayı dalgalı bir seyirle geçirdi. Investor’s Business Daily’nin haberinde ise toplu hisse alımı yerine kademeli yatırım stratejisini tercih eden yatırımcıların avantajlı olduğu belirtildi

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçen hafta Nvidia’nın göz kamaştıran bilançosuna rağmen karışık bir hafta geçirmişti. Anma Günü tatili nedeniyle pazartesi günü kapalı olan ABD borsalarında vadeli işlemlerse yukarı yönü gösteriyor. Investor’s Business Daily’nin haberine göre yatırımcılar hafta içerisinde bilanço sezonunun getirdiği fırsatlardan yararlanabilir. Ancak geçtiğimiz haftanın piyasa hareketleri göz önünde bulundurulduğunda yatırımcıların varlıklarını riske etmemek için temkinli davranmaları tavsiye ediliyor.

Hafta içerisinde Salesforce, Cava, Dell, Abercrombie & Fitch, Costco, Wholesale ve Pure Storage bilanço raporlarını açıklayacak. Cuma günü ise ABD Ticaret Bakanlığı piyasaların merakla beklediği çekirdek bireysel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksini yayınlayacak.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) favori enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE verileri faiz indirimleri beklentilerini yönlendirecek nitelikte. Ekonomistler çekirdek PCE’nin aylık bazda %0,2 yükselmesini bekliyor. Yılın ilk üç ayındaki çekirdek enflasyon verilerinde de aşağı yönlü revizyon yapılması olasılığı beklentiler arasında.

ABD borsalarında geçen hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Nvidia ve sınırlı da olsa Microsoft’un liderliğinde Nasdaq Bileşik Endeksi’ni yükselişteydi. Ancak endekslerin çoğunluğunda zayıflık hakimdi. Dow Jones Sanayi Endeksi haftalık bazda %2,3 geriledi. S&P 500 Endeksi ise perşembe günü kısa bir süreliğine rekor seviyeye ulaşsa da haftayı sınırlı bir yükselişle kapadı. Nasdaq Bileşik Endeksi %1,4 yükselerek beşinci kez art arda haftalık bazda yükseliş gösterdi. Endeks tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Ancak borsa rallisinin derinliği tartışma konusuydu. ABD borsalarındaki birçok sektör ve önde gelen birçok hisse düşüşteydi. Diğer yapay zeka hisseleri sabit seyirle veya düşüşle haftayı kapatırken Nvidia hisseleri ise ralli havasındaydı.

Habere göre geçen hafta yatırımcılara kademeli yatırımın neden iyi bir fikir olduğunu gösterdi. Zira özellikle perşembe günü kaydedilen düşüşler borsalara zirveden agresif bir şekilde giren yatırımcılar için oldukça acı vericiydi. Ancak mayıs ayı başından itibaren istikrarlı bir şekilde alım yapan yatırımcılar boğa piyasasından yararlandıkları bir ayda sadece hayal kırıklığı yaşadıkları bir seans geçirmiş oldu.

Borsa rallisi bazı sektörlerin zor durumda kalması nedeniyle bir miktar daraldı. Bu zorlukların bazıları geçici bazıları ise daha önemi ve kalıcı nitelikte olabilir.

Yatırımcılar mevcut piyasa ortamında yatırım seviyelerine ve risk toleranslarına bağlı olarak yeni alımlar eklemeyi tercih edebilirler. Ancak yoğun şekilde yatırım yapanların dikkatli olması veya yeni alım yapanların portföylerinde bir miktar satış gerçekleştirerek pozisyonlarını dengelemesi tavsiye ediliyor. Habere göre yatırımcıların daha hazırlıklı ve hisse senetleriyle meşgul olması gereken dönemler yaklaşıyor olabilir.

Fed’in faiz indirimine gitme olasılığı giderek azalıyor

 

Bilanço sezonunun tartışmasız galibi Muhteşem Yedili

 

2024 model spekülatif yatırım bekleneni vermedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)