E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomi zirvesinin ardından kritik açıklama---

Ekonomi zirvesinin ardından kritik açıklama

Ekonomi zirvesinin ardından kritik açıklama
09 Mayıs 2018 - 19:31 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşen "Ekonomi Koordinasyon Toplantısı" sonrası açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "Ekonomi Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. Toplantı 2 saat 35 dakika sürdü.

Beştepe’de yapılan toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Toplantıda, hükümetin, para ve maliye politikaları konusundaki hedeflerine ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir. Bu çerçevede; ülkemiz ekonomisinin en önemli çıpalarından olan mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir. Harcamalarda ortaya çıkan artışları telafi edecek önlemler hayata geçirilmektedir. Orta ve uzun vadede kamu maliyesinde bozulmaya yol açmayacak bir yaklaşımla hareket edilecektir. Faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak, bununla birlikte enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirler alınacaktır. Bunun için Merkez Bankası elindeki araçları etkin şekilde kullanmaya devam edecektir.

CAZİBEYİ ARTTIRACAK ADIMLAR

Açık piyasa ekonomisi politikalarına sıkı sıkıya sahip çıkılacaktır. Kur rejimi, döviz tevdiat hesapları ve kambiyo rejimi başta olmak üzere hiçbir konuda, piyasa mekanizması dışında yöntemler asla söz konusu değildir. Türkiye, büyüme odaklı ekonomi politikaları sayesinde bugünkü seviyesine gelmiştir. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de yine büyüme esaslı ekonomi politikalarıyla yoluna devam edecektir. Büyüme politikalarımızın odağında, kamunun yönlendiriciliği, desteğiyle ve teşvikiyle özel sektör bulunmayı sürdürecektir. Uluslararası yatırımcılar açısından ülkemizin cazibesini artıracak adımlar atılacaktır. Bankacılık sektörümüz, sermaye yeterliliği, aktif kalitesi, likidite düzeyi ve uluslararası piyasalara erişim imkanı bakımından tarihinin en güçlü seviyesindedir.

BANKALARA KOLAYLIK TAVSİYESİ

Bir süredir mevduattaki artış, kredilerdeki artış oranının üzerinde seyretmektedir. Reel kesimin finansmana ihtiyacını kolaylaştırmaya yönelik adımlar atılacaktır. Bankalara, ekonomimizin en önemli itici güçlerinden olan gayrimenkul sektörüne yönelik kredilerde kolaylık sağlamaları tavsiye edilmiştir. Mevcut döviz ve altın varlıklarının etkin kullanımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Varlık Barışı uygulaması, yurt içi ve yurt dışı birikimleri kapsayacak şekilde genişletilecektir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Günaydın hayırlı 09 Mayıs 2018 23:13

    Kantarın topuz u kaçtı Akp TAMAM

  • Mustafa Üstün09 Mayıs 2018 21:53

    Kim iktidar olur veya Cumhurbaşkanı seçilir bilemeyiz ama kim olursa olsun yeni yönetim Akşenerin gündeme attığı vatandaşın borcunu sıfırlamalı , bankalara borçlanmış , borcunu ödeyemeyen insanlarımıza Akşenerin söylediği gibi yardımcı olunmalı.Konu Akşenerin konusu gündemi değildir olaya o gözle bakılmamalı milli bir mesele 5 milyona yakın insanımız icralarda kan ağlıyor.Umarım devlet büyüklerimiz bu konuya sahip çıkar.Vatandaşa borcunu ödeme konusunda yardımcı olurlar.

  • ekonomi09 Mayıs 2018 21:49

    Şu zirvede çıkan snuçlarda net bi şey yok bu toplantıda konuşulanlar hep aynı nakarat piyasa bunu yemez dağ fare doğurmaya devam adiyor zaten bir netşey çıksa şaşırırdım zamana yazık dolar yarın aynı yerine gelir

  • Harbi09 Mayıs 2018 21:24

    İlkönce borsadan başlayın açığa satışı yasaklayın , sonra her hisse için maximum alım satım adetlerine geri dönün.Yani borsada alım-satım limiti yok tek kalemde milyon lotlar alınıyor satılıyor buda küçük yatırımcıyı mahvediyor.Kısacası nastagla birleştik,robotlar algoritmik yazılımlar vs.Bunları düzeltmeden ekonomi düzelmez..Çok dalgalı günler yaşarız.Borsa Teksas_Tommiks gibi olmamalı , yatırımcıyı korumalı , uyduruktan bi devre kesici uyguluyorlar o kadar.Emir iletiminde borsa 24 saat kesintisiz açık olmalı yani aracı kurumlar da aynı şekilde 24 saat bilgisayar hizmeti verilmeli , günlük emirler kapanıştan itibaren aracı kurumlarda biriktiriliyor ertesi günü 9.55 de topluca biste iletiliyor.Bu yığılmalara sebep oluyor , bazı aracı kurumlar hile yapıyor emirleri erken gönderiyor felan her yer doladırıcılık haksızlık.Umarım bu yazdıklarımı SPK görür ve yanlışları düzeltirler.

  • Hakki09 Mayıs 2018 20:23

    Borsa Turkiyemizin sonunu getirecek.Yabanci ucuz hisseyi topluyor zirve yaptiriyor mal boşaltiyor dovize yoneliyor.Doviz yukseliyor bu ara borsa dip yapiyor Dovizden cikiyor ucuz hisseye saldiriyor.Olan millete devlete oluyor.Bu sistem iyi sistem degil buna bir çozum getirilmesi gerekir Borsanin yukselmesi ekonominin iyi oldugu anlamina gelmedihi gibi düşüşü de ekonominin kötü olduğuna gelmez.Ama dolarin euro nun yukselisine mani olunamiyor.Bankalar yabancilara satilinca yapacak karsi koyacak alternatif kalmiyor.Bu cok iyi analiz yapilmali

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM09 Mayıs 2018 20:20

    T A M AM anlaşıldı yakında memur maaşları ödenemez hale gelirse. G A R İ B A N muhtaç olursa kuru soğana Bu durumda halk sifonun ne önemli bir buluş olduğunu anlar.

  • Talip 09 Mayıs 2018 20:18

    Hep hikaye. Gerçek ise dolar euro uçmuş millet sürünüyor...

  • cin ali09 Mayıs 2018 20:17

    kendimi bildim bileli ekonomik paketler, mujdeler, aflar, reformlar, kriz masasi, ekonomi şuralari, acil durum komitesi, acil eylem planlari millete birsey yapiyoz gorunumleri falan filan inter milan ne yazik ki hepsi yalan dolan

  • mahmut kenan09 Mayıs 2018 20:09

    İhlas grubu acik acik yatirimcisini dolandirmistir yapan kadar müsaade eden de vicdansizdir

  • SPK GOREVE09 Mayıs 2018 20:28

    Spk izlesin, akp ve saray tgrtde reklamlari olsun diye ses cikarmiyorlar...benden akp ye ve reyize oy yok...

  • ozgur hoca09 Mayıs 2018 20:01

    merkez bankası rezervleti yanlışmı dolara müdahele neden edemiyor. yatırım değil

  • Okie Dokie09 Mayıs 2018 20:00

    4.37TL'den okuttuğumuz doları 4.25TL'den yerine koyduk. Artık faiz artmayacağına göre bir daha 5TL olmadan da satmayız. Allah razı olsun.

  • ümit özçelik09 Mayıs 2018 19:56

    merkez bankası bağımsız değilmi 3-4 puan faizi arttır dolar hemen 4 liranın altına gelir seçim sonunda zaten biçok şey yoluna girer kimseden korkmayın işinizi yapın

  • Yatırımcı09 Mayıs 2018 19:52

    Hiiç bişey çıkmayınca dolar gene yükselmeye başladı. Yatırımcı icraat istiyor, lafa karnı doymuş durumda.

  • Sefer09 Mayıs 2018 19:50

    Başka bisey yok zaten hep kritik mesajlar laf salatası ekonomi dinlemiyor bunları

  • Arif09 Mayıs 2018 19:45

    Dağ fare doğurdu

  • Borsa09 Mayıs 2018 19:43

    Zirveye gel. Soylemle olmuyor ıste icraat lazım bakin kurlara.

  • SEREFSIZ.IHLAS HOLD.PATRONU09 Mayıs 2018 19:42

    Ey akp eyy saray, ihlas holdingin borsadaki hisselerine bakiniz, milleti mahvetti, amerikan vatandasi ky dusmani bir patronu neden korursunuz?

  • Ihlasci reyiz09 Mayıs 2018 20:04

    Aglama zamaninda satsaydin sende