E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHareketli ortalamaları nasıl kullanmalısınız?---

Hareketli ortalamaları nasıl kullanmalısınız?

Hareketli ortalamaları nasıl kullanmalısınız?
03 Haziran 2024 - 17:31 borsagundem.com

Yatırım serüveninde teknik analize başvuran yatırımcıların en çok kullandığı araçların başında hareketli ortalamalar gelir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hareketli ortalamalar, en çok, bir yatırım aracının fiyatının düşüş mü yoksa yükseliş trendinde mi olduğuna dair ipuçları sunar.

Borsagundem.net'un derlediği bilgilere göre, özellikle fiyat odaklı hareketlerden kazanç elde etmeyi amaçlayan ve teknik analiz araçlarını kullan trader'ların vazgeçemediği yatırım enstrümanlarından biri olan hareketli ortalamalar, farklı zaman dilimlerinde kullanılabilmeleriyle de hem uzun hem kısa vadeli yatırımcıların başucu aracı olmuştur.

En çok kullanılan teknik analiz aracı

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, teknik analistlerin sıklıkla kullandığı hareketli ortalamaların hangi bakımlardan işe yaradığını maddeliyor.

Hareketli ortalamalar, alım ve satım sinyalleri olarak en çok başvurulan araçların başında gelmese de, belli bir yatırım aracının fiyat hareketine dair anlamlı öngörülerde bulunulmasını sağlar. Genel kabul olarak fiyat, trend sonrası ortalama fiyatına geri döner; bu da hareketli ortalamaların bir çeşit destek ya da direnç olarak çalışmasını sağlar.

Burns, hareketli ortalamaların, piyasalarda alım satım yapan işlemciler için hangi tür avantajlar sağladığını 10 maddede sıralıyor. Burns, bu maddeleri, hareketli ortalamaların işe yararlıklarının kanıtı olarak da sunduğunu ifade ediyor…

10 maddede hareketli ortalamalar

Hareketli ortalamalar farklı zaman dilimlerindeki trendleri filtreler.

Hareketli ortalamalar bir trendin başlangıcında giriş sinyalleri oluşturabilir.

Fiyat, hareketli ortalamaların altına düştüğünde çıkış sinyali olarak kullanılabilirler.

Hareketli ortalamalar ‘takip eden zarar durdur’ yerleri olarak da kullanılabilirler. Böylece bir trend bükülmeye başladığında pozisyondan kazançla çıkmanızı sağlarlar.

Hareketli ortalamalar, daha düşük zaman dilimlerindeki sinyaller için çapraz kombinasyonlarda kullanılabilirler.

Hareketli ortalamalar oynaklığın yani volatilitenin filtrelenmesine yardımcı olabilirler.

Hareketli ortalamalar, yatırım sistemi geliştirmek için fiyat hareketinin geçmişe dönük geriye dönük testlerini yapmanıza imkan tanırlar.

Hareketli ortalamalar tahmine dayalı değil reaktif teknik analiz araçlarıdır. Bu nedenle hareketli ortalamalar, hemen hemen tüm teknik analistlerin ve yatırımcıların yatırım stratejisinde mutlaka yer alır.

Fiyatın hareketli ortalamanın altına düşmesi ve ardından tekrar kırılması, potansiyel bir geri dönüş için harika bir sinyaldir.

Hareketli ortalamalar, finans programlarında konuşanlardan daha iyi birer piyasa gurusudur.

Başarılı trader’ların tek ortak özelliği

 

7 adımda 'trader’lığa giden yol

 

Trader'ları başarısız kılan psikolojik zaaflar

 

Profesyonel trader’lar için okulda öğretilmeyen 7 ipucu

 

Yarı zamanlı trader’ların uyması gereken 20 kural

 

Hangi trade stratejisi size daha uygun?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)