E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaStifel: Ilımlı stagflasyon borsada düşüşe işaret ediyor---

Stifel: Ilımlı stagflasyon borsada düşüşe işaret ediyor

Stifel: Ilımlı stagflasyon borsada düşüşe işaret ediyor
05 Haziran 2024 - 15:52 borsagundem.com

Stifel, ABD borsalarının yüzde 10'luk bir düşüşe hazırlandığını söylüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de borsaların geleceğinin ekonomiye odaklı olduğu bir döneme giriliyor olabilir.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Stifel, olası bir stagflasyonun Fed'in faiz indirimi olasılığını ortadan kaldırması nedeniyle S&P 500'ün yüzde 10'luk bir düşüşe hazırlandığını söylüyor.

Ilımlı stagflasyon

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Stifel stratejistleri, “Borsa gelecek aylarda S&P 500'ün yüzde 10 oranında düşeceği bir satış dalgasına doğru gidiyor” diyor.

Yatırım bankası, Fed'in yatırımcıların umduğu gibi faiz oranlarını düşürme olasılığını ortadan kaldıracak karışık ekonomik koşullar nedeniyle hisse senetlerindeki zayıflık konusunda uyarıda bulunuyor.

CME FedWatch aracına göre piyasalar, Fed'in bu yıl en az 50 baz puanlık faiz indirimine gitme ihtimalini yüzde 57 olarak fiyatlıyor ancak Stifel, ekonomiye bakıldığında merkez bankacılarının 2024'te para politikasını gevşetme ihtimalinin düşük olduğunu tahmin ediyor ve ekonomisinin ‘ılımlı bir stagflasyon’ durumuna doğru ilerlediğini öne sürüyor.

Bu, yavaş ekonomik büyüme ve inatçı enflasyonun yatırımcılar için düşük getirilere yol açtığı borsa için zorlu bir senaryoya karşılık geliyor. Ekonominin ilk çeyrekte sadece yüzde 1,3 oranında büyümesiyle, GSYİH geçen yıla göre zaten soğumuş durumda. Bu arada enflasyon verileri de yılın ilk üç ayında beklenenden daha yüksek seyrediyor.

Yüksek fiyatların Fed'in 2024'te faiz indirimi yapma kabiliyetini sınırladığını belirten banka, bu yıl hiçbir faiz indirimi görmediğini de ekliyor. Notta, “İniş yok senaryosu, yumuşak büyümeyle de olsa, ve beklenenden daha istikrarlı seyreden enflasyonla artan kaynak kullanımı Fed'i sınırlıyor. Bu, hafif bir stagflasyon biçimine karşılık geliyor” diyor.

Borsalar boğa piyasasında değil

Hisse senetleri de tarihi standartlara göre boğa piyasasındaymış gibi görünmüyor. Stifel, enflasyona göre ayarlandığında S&P 500 Endeksi’nin 2021 sonundaki seviyesinin altında kaldığını ve bunun piyasada ‘temel sorunların simgesi’ olabileceğini belirtiyor.

Stratejistler, paylaştıkları notta, “S&P 500'ün son zirveden 2024'ün 3. çeyreğinin sonuna kadar yüzde 10 oranında düşüşle 4.750 puan seviyesine düzeltme yapmasını tahmin etmeye devam ediyoruz. Uzun vadeli boğa piyasasının koşulu, 100 yılı aşkın bir süredir, S&P 500'ün enflasyona göre ayarlanmış daha yüksek zirveler yapmaya devam etmesi olmuştur. Enflasyona göre ayarlanan uzun vadeli boğa piyasasından çıkan S&P 500, tarihsel olarak yatırımcılar için çok daha riskli bir dönem olan uzun vadeli ayı piyasasında girer” yazıyor.

Diğer piyasa yorumcuları da, S&P 500'ün bu yılki rekor yüksek seviyelerine rağmen hisse senetlerinin önünde zorlu bir yol olduğu uyarısında bulunuyor. Bazı ölçümlere göre hisse senetleri aşırı değerlenmiş görünüyor ve bazı tecrübeli yatırım uzmanları da ufukta keskin ve dik bir düzeltme olduğu uyarısında bulundu.

Borsada yaz rallisini riske atacak 3 tehlike

 

Borsayı yanlış zamanda terk ettiler

 

Wells Fargo başkanlık seçimi sonrası borsada yükseliş bekliyor

 

Wall Street'in başlıca hisse senedi endekslerinde yükseliş sürüyor

 

Petrol fiyatlarındaki düşüş hisse senetleri için iyi haber mi?

 

BofA'dan hisse senedi analizi: 'Cezalandırıcı' olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)