E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yaz rallisini riske atacak 3 tehlike---

Borsada yaz rallisini riske atacak 3 tehlike

Borsada yaz rallisini riske atacak 3 tehlike
05 Haziran 2024 - 11:14 borsagundem.com

ABD’de uzmanlar, hisse senedi piyasalarında yaz rallisi beklentisinin bazı koşullara bağlı olduğunu öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında beklenen yaz rallisinin bazı riskler nedeniyle tehlikede olması muhtemel.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, borsa rallisinin önündeki ilk ve en büyük engelin Cuma günü açıklanacak istihdam raporu olacağı düşünülüyor.

İstihdam raporu

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, bahar dönemindeki görece istikrarlı ortamın, ABD hisse senetlerinin yeni rekor seviyelere yükselmesine yardımcı olduğu görüldü ancak Cuma günkü istihdam raporu, piyasalardaki yaz sakinliğini altüst edebilecek üç büyük riskten biri olabilir.

S&P 500 Endeksi, 2024’te şu ana kadar yüzde 10'dan fazla kazanç elde etti; Mayıs ayı sonlarında Wall Street'in korku endeksi VIX ve tahvil piyasasının MOVE göstergesi, Fed'in faiz oranlarını artırmaya başladığı Mart 2022'den bu yana en düşük seviyelerine ulaştı.

UBS Financial Services baş yatırım ofisinde varlık tahsisi başkanı olan Jason Draho'ya göre, son dönemdeki görece sorunsuz gidişat, yatırımcılar arasında Fed'in bu yıl faiz oranlarını yalnızca iki kere düşüreceğini öngören konsensüse bağlanabilirken aynı zamanda ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş gerçekleştirebileceğine yönelik bir beklentinin de göstergesi.

Açık fikir birliği ve 3 önemli risk

Draho, paylaştığı notta, ‘açık bir fikir birliği’ oluştuğuna dikkat çekiyor ve “Büyüme yavaşlıyor ama çatlamıyor, enflasyon inatçı ama trend hala düşük ve Fed'in faiz indirimi çıtası düşük ancak artışlar fiilen masadan kalkmış durumda” diye yazıyor.

Giderek daha popüler hale gelen görüş, yatırımcıların artık bu yıl gösterge faiz oranlarında yalnızca küçük bir aralıkta değişiklik beklediklerini gösteriyor; Draho, bunun yaz sonuna doğru piyasanın sakinleşmesini kolaylaştırabileceğini söylüyor.

Öte yandan Draho, Mayıs ayının Cuma günü açıklanacak istihdam raporundan başlayarak, üç yakın vadeli riski de barındırdığını ekliyor. Draho, “Beklentilerle ilgili herhangi bir önemli sürpriz yıkıcı olabilir; aynı durum Mayıs ayı tüketici fiyatları endeksi ve Fed'in 12 Haziran'da yapılması planlanan bir sonraki politika toplantısının sonuçları için de geçerli” diye yazıyor.

New York borsası yükselişle kapandı

 

Borsayı yanlış zamanda terk ettiler

 

Wells Fargo başkanlık seçimi sonrası borsada yükseliş bekliyor

 

BofA'dan hisse senedi analizi: 'Cezalandırıcı' olabilir

 

David Rosenberg: Hisse senedi rallisinin benzini bitmek üzere

 

Wall Street yatırımcıları boşuna mı endişeleniyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)