E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTayvan'daki enerji sıkıntısı çip sektöründe sorun yaratabilir---

Tayvan'daki enerji sıkıntısı çip sektöründe sorun yaratabilir

Tayvan'daki enerji sıkıntısı çip sektöründe sorun yaratabilir
11 Haziran 2024 - 06:30 borsagundem.com

Dünyanın en büyük çip üreticisi Tayvan'da yaşanan enerji sorunları küresel çip sektörünü zora sokabilir.

CNBC'nin haberine göre, Chung-Hua Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olan Chen Jong-Shun, "Potansiyel elektrik kesintileri ve güç kalitesi ile güvenilirliğinin bozulmasına ilişkin endişeler yarı iletken endüstrisi için operasyonel riskler oluşturabilir" dedi.

Yerel raporlara göre, Nisan ayında sadece Kuzey Tayvan'da üç gün boyunca çok sayıda elektrik kesintisi kaydedildi.

2022 yılında 313 elektrik kesintisi vakası yaşanmıştır. O yıl yaşanan büyük bir elektrik kesintisi 5 milyondan fazla haneyi etkilerken, 2017'deki bir başka büyük kesinti neredeyse 7 milyon haneyi vurdu.

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olan Joseph Webster, "Tayvan'da hem enerji sıkıntısı hem de daha da önemlisi elektrik sıkıntısı var" dedi.

Tayvan'ın enerji ihtiyacının %97'sinden fazlası ithal edilmekte ve öncelikle kömür ve gazdan karşılanmakta. Uzmanlar, diğer ülkelere olan aşırı bağımlılığın adayı enerji arzı kesintilerine karşı savunmasız hale getirdiğini söyledi.

Webster, kesintiler kısmen eskiyen şebekeden kaynaklansa da, elektrik sıkıntısının büyük ölçüde Tayvan'ın düşük fiyatlı elektrik faturalarının bir sonucu olduğunu ve bunun da talebi artırarak arz eksikliklerine yol açtığını sözlerine ekledi.

BofA çip üreticilerinin hisseleri için 2026'yı işaret etti

 

Çinli yapay zeka çipi üreticileri arayı kapatıyor

 

Çin'den çip sektörüne 47,5 milyar dolarlık destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)