E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street istihdam verilerinden mükemmeli istiyor---

Wall Street istihdam verilerinden mükemmeli istiyor

Wall Street istihdam verilerinden mükemmeli istiyor
04 Haziran 2024 - 14:38 borsagundem.com

Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verileri küresel borsalarda dengeleri değiştirebilir. BofA analistlerine göre hisse senetlerinin iyiliği için istihdam ne çok yüksek ne de çok düşük gelmeli

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa yatırımcıları bu hafta ABD istihdam raporuna odaklandı. İstihdam raporunun nasıl şekilleneceği ise özellikle ABD Merkez Bankası’nın (FED) bundan sonraki adımı için oldukça önemli. Zira yatırımcılar ne enflasyon korkularını alevlendirecek kadar güçlü ne de resesyon endişelerini uyandıracak kadar zayıf bir istihdam raporu bekliyor.

Wall Street Journal’ın anketine katılan ekonomistler cuma günü açıklanacak raporda ABD ekonomisinin mayıs ayında 178.000 yeni istihdam eklediğinin görüleceğini tahmin ediyor.

MarketWatch’un haberine göre, Bank of America Küresel Araştırmalar analistleri hisse senetleri yatırımcılarının ‘Goldilocks’ senaryosuna uygun olacak aralığın 125.000-175.000 yeni istihdam olacağını belirtiyor. BofA raporunda, “İşgücü arızının büyümesinin bugünkü seviyede veya yakınında kaldığı varsayılırsa işsizlik oranı da büyük ölçüde sabit kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

ABD işsizlik oranı nisan ayında tarihin en düşük seviyelerine yakın %3,9 olarak kayda geçti. Dünyanın en büyük ekonomisinde istihdam artışı son dönemlerde yavaşlıyor. Bununla birlikte FED yönetiminin enflasyonu düşürmek amacıyla faizleri yüksek tutarak ekonomiyi soğutmaya çabalıyor. Ancak ABD istihdam piyasası ise tüm bu gelişmelere rağmen şimdiye kadar güçlü kalmayı sürdürdü.

BofA analistleri, “Kötü haberler son iki aydır hisse senetleri üzerinde iyi haber etkisi bıraktı. Ancak ekonomik büyüme çok fazla hasar alırsa kötü haberler gerçekten kötü haberlere dönüşebilir” uyarısında bulunuyor.

ABD borsalarında mayıs ayına yükselişler hakim oldu. S&P 500 Endeksi şubat ayından bu yana en iyi ikinci ayını kaydetti. Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre S&P 500 pazartesi gününü 21 Mayıs’taki rekordan sadece %0,7 uzakta kapattı.

BofA analistleri, “İşe alım faaliyetlerinin önemli ölçüde soğuduğuna veya istihdam kayıplarının keskin bir şekilde arttığına dair çok fazla işaret yok. İlk işsizlik başvuruları düşük seviyelerde kalmaya devam ediyor ve kart harcamaları verilerimiz tüketimin maaş gelirleriyle desteklenmeye devam ettiğini gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Wall Street devinin analistlerine göre “enflasyon kontrol altında kaldığı sürece” daha güçlü istihdam büyümesi de hisse senetleri için pozitif etki yaratacak.

Wells Fargo başkanlık seçimi sonrası borsada yükseliş bekliyor

 

Wall Street yatırımcıları boşuna mı endişeleniyor?

 

Küresel piyasalar yön bulmakta zorlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)