SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜZENLİ NAKİT TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : Eczacıbaşı Yatırım geçen sene iyi çıkmıştı. Ama bu sene yüzü hiç gülmedi. Daha nereye kadar böyle devam edecek? Gönderen : Levent Akbulut24.05.2024, 00:37

Borsada işlem gören hisselerin sürekli yükselmesini beklememeli. Piyasadaki gelişmeler ya da yatırımcıların davranışları gibi farklı birçok faktöre bağlı olarak fiyatlarda dalgalanmalar gözlenir. Bu dalgalanmalar olağan gelişmeler olarak değerlendirilmeli. Asıl olan uzun vadede fiyatın hangi istikamete yönelik olduğudur. Bunu belirleyen ana faktör ise şirketin mali yapısıdır. Şirket, gelir ve kârlılığını geriletiyorsa bu durum hissede düşüş için baskıya sebep olur. Büyüyen bir şirketin hissesinin değerlenmesi de olağan bir gelişme olacaktır. Eczacıbaşı Yatırım’ın fiyatını değerlendirirken bu çerçevede bakmakta yarar var. Hissenin fiyatı 2019 yılından bu yana sürekli yükseliyor. Arada gözlenen yatay hareket ya da düşüşler ise bu süreçte düzeltme boyutunda kaldı. Son olarak Kasım 2023’te en yüksek 349,25 TL’yi test ettikten sonra gerilerken şimdilerde 256 TL seviyelerinde bulunuyor. Geride kalan yaklaşık yedi ayda zirvesinin üzerine çıkabilmesi mümkün olamadı. Şirket son açıkladığı 2023 yıl sonu mali tablolarında kârını yüzde 5,7 geriletti. Yabancı para pozisyonunu yüzde 149 artırarak 666,5 milyon TL’ye çıkarması döviz riski almak istemediğini gösteriyor. Düzenli nakit temettü ödeyen bir yapıya sahip olan şirket, bu yıl hisse başına 4,68 TL ödemede bulunacak. Yapılacak Genel Kurul’da değişiklik olmazsa ortaklar nakit temettü hakkını 5 Haziran günü kullanacak.

ECZACIBASI YATIRIM ECZYT

Alış0,00

Satış233,10

Gün İçi En Düşük229,00

Gün İçi En Yüksek234,50

PD/DD1,50

FK25,14

Fiyat233,10

Değişim3,60%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI