Foto GaleriEkonomiSuriye bizi etkilemeyecek!

Suriye bizi etkilemeyecek!

1 / 4 Suriye bizi etkilemeyecek!
29 Ağustos 2013 - 10:19

Türkiye’nin Suriye’ye yapılacak olası bir müdahaleden çok fazla etkilenmeyeceğini ifade eden Hasan Basri Göktan, önümüzdeki dönemde daha çok Fed’in kararlarının etkisi olacağını ancak Türkiye’nin gelişmekte olan diğer ülkelere göre şanslı olduğunu belirtti.
Türkiye’de siyaset ve ekonomide sıcak gelişmeler yaşanıyor. Birçok ekonomist dünyada yaşanan dalgalanmaların etkisiyle istikrarlı olmayan bir piyasa sürecine girildiği konusunda hemfikir. Piyasa tarafında Fed, siyaset cephesinde Suriye’deki olası bir müdahalenin ekonomiye etkileri endişelere neden oluyor.
Bu gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendiren Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, Suriye’ye müdahalenin Türkiye’yi çok fazla etkilemeyeceğini buna karşılık Amerikan Merkez Bankası Fed’in alacağı kararların daha etkili olacağını söyledi.
Göktan, “Suriye’ye müdahale edilse bile ekonomiyi çok fazla etkileyeceğini tahmin etmiyorum. Suriye’nin büyüklüğü, ekonomisi nedir? Burada en güçlüsü Libya’ydı. Bir buçuk ayda gitti” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)