Ana SayfaPiyasaAvrupa Yatırım Holding ve İz Hayvancılık sorusu---

Avrupa Yatırım Holding ve İz Hayvancılık sorusu

1 / 2
Avrupa Yatırım Holding ve İz Hayvancılık sorusu
23 Şubat 2017 - 08:20 www.borsagundem.com

KÂR BEKLENTİSİ DÜŞÜK

SORU (1) - Avhol’ün durumu nedir? Beklentiniz nedir? 

Alperen Sözen

CEVAP - Ağustos 2015’te en yüksek 13,50 TL’yi test eden Avrupa Yatırım Holding, sonrasında hızla geriledi. Hisse, geçtiğimiz aralık ayında en düşük 1,61 TL’ye kadar inerken ardından gelen alımlarla bir miktar yükseldi. Ancak piyasadaki genel çıkış göz önüne alındığında hissede gerçekleşen çıkışın sınırlı kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır.  

Henüz dokuz aylık mali tabloları açıklanmayan şirketin kamuyla paylaşılan en son bilançosu 2016 yılı ilk yarısına ait bulunuyor. Söz konusu mali tablolara göre firma kârını oransal olarak artırmış görünse de elde edilen rakam yeterli düzeyde değil. Gelinen aşamada hissenin fiyat kazanç oranı 3,51 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalamasının 12,08 olduğu göz önüne alındığında oranın düşük olduğu sonucuna varmak mümkün. Ancak fiyat kazanç oranın düşük oluşu çıkış potansiyelinin varlığından ziyade yatırımcının şirketin kârının yükseleceğine dair beklentisinin zayıf olmasıyla alakalı olduğunu da göz ardı etmemekte yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak yatırım holding niteliğinde bulunan firmalara ait hisselerin uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürmediği gözlenmekte. Benzer durum Avrupa Yatırım Holding için de geçerli. Arada yukarı yönlü çıkışlar gözlense de hisse gelinen aşamada halka arz seviyesinin gerisine düşmüş durumda. Kârını istikrarlı şekilde büyüten firmaların takip edilmesi aynı zamanda kazanç potansiyelini artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarla 23 Şubat 2017 14:07

    iztar ayhan öztürkün işlem yaptığı hisselerden biridir aman diyorum !!! uzak durun, sonra çok ağlarsınız. editörün dediği gibi gidin mali yapısı güçlü şirketlere yatırım yapın.

  • Yine Ayhan23 Şubat 2017 13:20

    Yine Ayhan Öztürk yine Ayhan Öztürk. SPK kapıyı kapasa bacadan yapıyor manipülasyonu.