Ana SayfaPiyasaAygaz ve Oylum Sınai Yatırımlar sorusu---

Aygaz ve Oylum Sınai Yatırımlar sorusu

1 / 2
Aygaz ve Oylum Sınai Yatırımlar sorusu
27 Kasım 2017 - 10:34 www.borsagundem.com

SEKTÖR KÜÇÜLDÜ O BÜYÜDÜ

SORU (1) - Aygaz ile ilgili düşünce, beklenti, hedef fiyat ve öngörüleriniz nedir? Teşekkürler. 

Cumhur Akmeşe

CEVAP - Aygaz özellikle LPG sektöründe faaliyette bulunuyor. Söz konusu ürünü tüpgaz, dökmegaz ve otogaz şeklinde satıyor. Faaliyet raporunda beş deniz terminali, altı dolum tesisi ve dokuz dağıtım merkezinin yanı sıra bir de basınçlı kap ve aksesuarlarının üretildiği belirtmekte.

EPDK tarafından yayımlanan Ağustos 2017 sektör raporuna göre yılın sekiz aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde birin altında bir azalma söz konusu. Aygaz’ın 2017 dokuz aylık bilançosu incelendiğindeyse hem satışlarının hem de kârının arttığı görülüyor. Bu anlamıyla sektördeki durgunluğa rağmen firmanın büyümesini sürdürmesi olumlu olarak değerlendirmeli. Kârdaki artış hissenin fiyat kazanç oranının gerilemesinde etkili olurken sektör ortalamasının altına inmesinde etkili oldu. Bu durum kârdaki artışın devam etmesi haline hissedeki çıkış potansiyelinin de sürmesine olanak verecek. Halihazırda yaşadığı çıkışın ardından geçtiğimiz mayıs ayından bu yana zirve seviyesinde yatay bir seyir izleyen hisse, 14,21 seviyesinin üzerinde tutunuyor. Yıl içi yatırım programı kapsamında LPG’nin dağıtımında kullanılan tüplerin yenilenmesi ve tesislerin modernizasyonu kapsamında devam eden bütün yatırımların toplam tutarının ise dokuz aylık dönemde 80,4 milyon TL seviyesine ulaştığını belirtilmekte. Söz konusu yatırımlar kısa vadede gider yaratsa da uzun vadede gelir ve kârlılığa olumlu katkısı olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burhan31 Temmuz 2023 14:13

    Hisse çok hantal,,bilanço güzel olmasına rağmen bir türlü çıkış yapmıyor.

  • ŞUAYİP EREN27 Kasım 2017 11:41

    OYLUM İÇ PAZARLAMADA OLDUKÇA BAŞARISIZ OYLUM MAMÜLLERİ SATILAN MERKETTE GİTSİNLER BAKALIM SATILAN MAMÜLLERİNİ BULA BİLECEKLERMİ ÖYLE SOTE BİR YERDE KOYMUŞLAR