Ana SayfaPiyasaMarka Yatırım Holding ve Sanel Mühendislik sorusu---

Marka Yatırım Holding ve Sanel Mühendislik sorusu

1 / 2
Marka Yatırım Holding ve Sanel Mühendislik sorusu
11 Aralık 2017 - 08:29 www.borsagundem.com

AMAÇ ORTAKLARA OLAN BORCU KAPATMAK

SORU (1) - MARKA’nın sahibi sürekli güzel projeler açıklasa da hisse 2.60’lardan bu yana düşüyor. Şirket tahsisli sermaye artırımı açıklamıştı. Bunu revize etti. Hisse her yukarı yapma çabalarında yoğun bir satışla aşağı geliyor. Sizce bunun sebebi nedir? 

Refik Özmen

CEVAP - Firma yöneticilerinin ileriye dönük beklenti ve hedeflerini yatırımcılarla paylaşmaları istenen ve aynı zamanda beklenen bir durumdur. Bununla birlikte yatırımcıların da firma sahipleri ya da yöneticileri tarafından dile getirilen proje ve hedeflerin ne ölçüde hayat bulabileceğini kendi bakış süzgecinden geçirmeleri gerekir. Aksi takdirde firmanın içinde bulunduğu durum ve mevcut performansla uyuşmayan hedeflerin de koşulsuz kabul edilmesi gündeme gelecektir ki söz konusu durum yanlış sonuçlara varılmasına yol açacaktır. Bunun önüne geçilmesinin yolu ise firmanın mali yapısını takip edebilmekten geçiyor. 

Gelir yaratamayan Marka Yatırım Holding, her ne kadar geçtiğimiz yıl kâr açıklasa da uzun süre zarar açıkladığını göz ardı etmemeli. Şirket geçtiğimiz yıl yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle kâra geçti. Fakat devamı gelmediği için son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda tekrar zarara döndü. Önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtmayacaktır.  

Şirketin kamuyla paylaştığı en son gelişme ise halen süreci devam eden tahsisli sermaye artırımı ile ilgili bulunuyor. Firmanın Yönetim Kurulu, 7 Aralık 2017 günü aldığı kararla mevcut ortakların rüçhan hakkını kısıtlayarak tahsisli sermaye artırımında bulunacağını bildirdi. Kararla çıkarılmış sermayesi 20 milyon 990 bin TL’den 59 milyon 363 bin TL’ye artırılacak. Artırılması planlanan yaklaşık 38,4 milyon TL tutarındaki sermayeyi temsil eden payların, şirketin borçlu bulunduğu ortaklara tahsis edilerek bu şekilde mevcut borçların azaltılması hedefleniyor. Bedelli ile birlikte firmaya gelmesi beklenen nakit tutarı 63,3 milyon TL.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • timur yurtsever11 Aralık 2017 17:54

    Bahadır Yalçın ve Serkan Dinçbaşyine düşünmeye başladı pıyasa yükseliyor.ama çaren yok sonunda yukselteceksin.

  • Veli Kocatürk 11 Aralık 2017 10:39

    SANEL şirket birçok ihale aldı ve yönetim hisseye sahip çıkmıyor bu şirkettin hisseleri 18 aralık 2014 te 5.40 liradada işlem görüyordu Bahadır Yalçınbey hissesine sahip çıksın bence bu fiyatlar bence çok komik rakalar yatırımcı uzun zamandır bekliyor bunuda unutmasın selamlar ...