Ana SayfaPiyasaMish Dekorasyon ve Halk GYO sorusu---

Mish Dekorasyon ve Halk GYO sorusu

1 / 2
Mish Dekorasyon ve Halk GYO sorusu
15 Eylül 2017 - 13:57 www.borsagundem.com

GAYRİFAAL ŞİRKETLERDEN UZAK DURUN

SORU (1) - MISH Dekorasyon’un faaliyet alanını açıklayabilir misiniz? DEMISH Gözaltı Pazarı’nda olduğu için borsadan çıkarılmış olsa ben yatırdığım parayı alabilir miyim? Alma imkanım nedir? Bir kağıt borsadan çıkarılmadan önce hisse sahiplerine bir bilgi verilir mi? Yada borsadan çıkarılmış olsa paramız batar mı DMISH ile birlikte? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. 

İsmail Özaydın

CEVAP - Yatak, baza ve mobilya üretimi sektöründe bulunan Mish Dekorasyon, halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görüyor. Haziran 1998’de borsaya gelen İdaş, Eylül 2016’da unvanını Mish Dekorasyon olarak değiştirdi. Sermayesinin yüzde 91’ini temsil eden hisseleri borsada bulunan şirketin en büyük sıkıntısı gelir üretememesi. Son beş yılın dördünde zarar eden şirket geçtiğimiz 2016 faaliyet döneminde kâra geçmiş görünse de bu durum iyimserlik için yeterli değil. Neticede faaliyeti bulunmuyor ve gelir üretemiyor. Geçtiğimiz yıl kar etmesinde de Durdurulan Faaliyetlerle İlgili Net Dönem Kârı kaleminden elde ettiği kaynak kâra geçmesine neden oldu. Son açıkladığı 2017 altı aylık faaliyet döneminde yine zarar söz konusu. 

Mali yapısı zayıf olan şirketin geçmiş yıl zarar toplamı 62,2 milyon TL’ye ulaştı. Son bilançosuna göre özsermayesi eksiye dönmese de bu noktaya yaklaştığını göz ardı etmemeli. Mali yapısındaki belirsizlik nedeniyle firmanın aktiflerinin satış fiyatı üzerinden hazırlanan solo bilançosuna göre özsermayesi korunuyor görünüyor. Ancak faaliyetinin durmuş olması ileriye dönük gelir yaratma ihtimalini kapatırken beklentileri kırıyor. 

Borsada yatırımda bulunurken alınan hisseyle birlikte şirketin ortağı olunduğunu unutmamalı. Bir şirket kâr ettiği ölçüde yatırımcısına kazandırır, zarar ettiği durumda da hissenin değeri düşer. Daha da ileri safhada iflas halinde oluşan zarardan hissedarlar da olumsuz yönde etkilenir ve yatırdıklarını kaybetmeleri gündeme gelir. Bu nedenle faaliyeti olmayan ya da zarar eden firmalar yerine gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran şirketlerin takip edilmesinde yarar vardır.    


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)