Ana SayfaPiyasaOstim ve Sanko sorusu---

Ostim ve Sanko sorusu

1 / 2
Ostim ve Sanko sorusu
01 Kasım 2017 - 08:19 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ EĞİLİMİ SÜRÜYOR

SORU- Ostim geçtiğimiz günlerde bedelli artırımına gitti. Bu hisseye nasıl yansıyacak? Olumlu yansır mı? Bilanço beklentisi nedir acaba? Teşekkürler. 

Harun Levent 

CEVAP- Borsada işlem gören şirketlerin sermaye artırımları takip edildiğinde özellikle bedelsiz sermaye artırımlarında yatırımcıların hisseye ilgi gösterdikleri ve bundan kaynaklı olarak hissenin prim yaptığını görebilmekteyiz. Öte yandan bedelli sermaye artırımlarında ise satış eğiliminin daha ağır bastığı ve böylesi durumlarda da hissenin düşüş yönündeki hareketinin daha fazla olduğu gözlenmekte. Bununla birlikte tersi durumların yaşandığı işlemlerin de az olmadığını hatırlatmak isteriz. Yani bedelsiz sermaye artırımında satış işlemlerinin arttığı ya da bedelli sermaye artırımında yatırımcıların ilgisinin artarak hissenin yükseldiği görülebilmekte. Bu anlamıyla sermaye artırımları sırasında hissenin belli bir yönde harekette bulunacağına dair tahminde bulunmakla birlikte kesin bir yorumda bulunmak pek de mümkün değil. 

Ostim gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımında rüçhan haklarını 27 Eylül- 11 Ekim 2017 tarihleri arasında kullandırdı. Bedelli sermaye artırımından toplam 28,5 milyon TL nakit girişi elde edilirken firmanın sermayesi 54 milyon TL’ye çıktı. Bedelli öncesi hissede düşüş eğilimi ağırlık bulurken sonlara doğru yükseldiğini görmekteyiz. Şirket gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımından elde ettiği fonu nerede kullanacağına dair kamuya herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı. Firma, geçtiğimiz yıl yatırım faaliyet kaleminden gelen gelirle kâr açıklarken bu yılın ilk yarısında zarara döndü. Yetersiz bir gelir kaynağına sahip olması yıl sonunda da zarar ihtimalini öne çıkarıyor. Şirketin güçlü bir kârlılığa sahip olamaması ister istemez hissenin fiyatının baskı altında kalmasına yol açıyor.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)