Ana SayfaPiyasaTek Art Turizm ve Vakıfbank sorusu---

Tek Art Turizm ve Vakıfbank sorusu

1 / 2
Tek Art Turizm ve Vakıfbank sorusu
01 Aralık 2017 - 09:56 www.borsagundem.com

BÜYÜME SİNYALİ GÖRÜLMELİ

SORU (1) - TEKTU’nun yükselme potansiyeli var mı? Tutalım mı? 

Akif Saygın

CEVAP - Borsada işlem gören her hisse piyasadaki genel dalgalanmaya bağlı olarak inişler çıkışlar sergiler. Asıl önemli olan ise hissenin istikrarlı şekilde yükselebilmesidir. Bunun yolu da firmanın düzenli şekilde büyümesinden geçmektedir. Şirket eğer gelir ve kârlılığını sürekli olarak artırmayı başarabiliyorsa buna bağlı olarak hissenin yükselme potansiyeli de artacaktır. Aksi durumda ise çıkıştan ziyade düşüş öne çıkacaktır. Tek Art Turizm’i değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemekte yarar var.

Tek Art Turizm’in mali yapısı istenen gelir ve kârlılıktan uzak duruyor. 145,8 milyon TL olan sermayesine rağmen gerçekleşen gelir tutarı sermayenin çok gerisinde kalıyor. Geçmişte gerçekleşen zararlar da bilanço üzerinde yük oluşturmaya devam ediyor. Son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 92,5 milyon TL seviyesinde. Tüm bu olumsuzluklar ister istemez hisse üzerinde baskıya neden olurken fiyatın nominal değerinin altında kalmasına yol açıyor. Hissenin istikrarlı bir büyüme yakalayabilmesi için şirketin gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıracağına dair güçlü sinyaller verebilmesi önemli. Mevcut durumda böylesi bir işaretin alındığını söylemek zor. Hisse piyasanın genel seyrine göre inişler çıkışlar yaşasa da bu aşamada istikrarlı bir çıkış için yeterli enerjiye sahip değil.   

Şirketle ilgili kamuya yapılan son açıklama ise kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılmasıyla ilgili. Halihazırda 300 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)