Ana SayfaPiyasaEnerji hisselerinde toparlanma var---

Enerji hisselerinde toparlanma var

1 / 9
Enerji hisselerinde toparlanma var
18 Eylül 2017 - 11:36 www.borsagundem.com

Geçen yılı zararla kapatan enerji şirketleri, talep ve fiyat kaynaklı gelişmelere ek olarak kurlardaki görece istikrarlı seyirle birlikte toparlanıyor. ikinci çeyrek itibarıyla enerji şirketlerinde geçen yıla göre zararda azalış gözleniyor. Analistlerin bu yıl için olumlu beklentileri var. Aksa Enerji, Odaş Elektrik ve Zorlu Enerji, ‘al’ yönünde tavsiye verilen hisseler arasında yer alıyor.

Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu enerji sektörü açısından 2016 yılı olumlu geçmedi ve enerji şirketleri yılı yüksek zararla kapattı. Özellikle TL tarafındaki değer kayıpları nedeniyle, sektör açısından 2016 yılı oldukça zor geçmişti. Son yıllarda yapılan ciddi büyüklükteki yatırımlar ve bu yatırımların büyük ölçüde yabancı para cinsinden olması nedeniyle sektördeki yüksek borçluluk ve net yabancı para pozisyonundaki açıklar da sektör kârlılığını TL’nin seyrine oldukça hassas hale getirdi.

Ancak ikinci çeyrek itibarıyla biraz toparlanma yaşadığı görülen enerji şirketlerinde geçen yıla göre zararda azalış gözleniyor. İkinci çeyrek itibarıyla Ayen Enerji, Zorlu Enerji ve Odaş Elektrik kâr yazan şirketler oldu. Uzmanlara göre, talep ve fiyat kaynaklı gelişmelere ek olarak kur tarafındaki görece istikrarlı seyir, enerji sektörü finansal sonuçlarını destekleyen temel faktörler olarak değerlendirilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)