E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2 şirket İkinci Ulusal Pazar’ı istedi ---

2 şirket İkinci Ulusal Pazar’ı istedi

2 şirket İkinci Ulusal Pazar’ı istedi
28 Kasım 2011 - 11:43 borsagundem.com

İMKB'de işlem görmesine karar verilen 84 şirketin ikisi İkinci Ulusal Pazar’ı istedi

Sermaye Piyasası Kurulu’nun haftalık bülteninde yer alan duyuruya göre kamuoyunda çok ortaklı olarak tabir edilen hisse senetleri İMKB’de işlem görmeyen ama Kurul kaydındaki 84 şirketin hisse senetlerinin, Sermaye Piyasası Kanununun 11’inci maddesinin üçüncü fıkrasındaki hüküm çerçevesinde İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verildi. Buna göre MKK’ya başvuruda bulunan ve bazı eksikliklerini hemen giderilmesi istenen 23 şirket şöyle sıralandı. 21. Yüzyıl Büyük Anadolu Holding AŞ, Ares Alaçatı Rüzgar Enerjisi Santrali San. ve Tic. AŞ, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri AŞ, Cihankur İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Er-Çim-San Holding AŞ, Ergaz Sanayi ve Ticaret AŞ, FSP Turizm ve Yatırım AŞ, Gapsan Gediz Altıntaş Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ, Gediz Madencilik AŞ, Gözlük Sanayi AŞ, Iyaş Isparta Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, İşbir Holding AŞ, Karyem Karapınar Yem Sanayi ve Ticaret AŞ, Kulusan Yem Gıda Hayvancılık Ürünleri San. ve Tic. AŞ, Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri AŞ, Maksan Malatya Makina Sanayi AŞ, Saray Halı AŞ, Selkim Selüloz Kimya Sanayi Ticaret AŞ, Soylu İplik Sanayi ve Ticaret AŞ, Sörmaş Sögüt Refrakter Malzemeleri AŞ, Sumaş Suni Tahta ve Mobilya Sanayii AŞ, Trakya Yem ve Yağ Sanayi Ticaret AŞ, Umpaş Holding AŞ.
İkinci Ulusal’ı 10 şirket istedi
Buarada 10 şirkette SİP yerine İMKB İkinci Ulusal Pazar’da işlem görmek istediğini belirtirken SPK, bu pazarda işlem görebilmeleri için gerekli prosedürü tamamlamaları şartıyla 30 Haziran 2012’ye kadar süre verdi. Aksi takdirde işlem görecekleri Pazar ya da platforma İMKB’nin karar vereceği uyarısında bulundu. Bu şirketler ise şöyle sıralandı: Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama San. ve Tic. AŞ, Gediz Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ, Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret AŞ, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ, Kombassan Holding AŞ, Kombassan Sanayi Ticaret ve Yatırım Holding AŞ, Yimpaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Yimpaş Holding AŞ, Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri Paz. ve Tic. AŞ.
10 şirket kayıttan çıkmak istedi
Söz konusu pazar veya platformda işlem görmek istemeyen şirketlerden, ortaklık yapıları ve finansal durumlarıyla Kurul'a yaptıkları Kurul kaydından çıkma başvuruları da dikkate alınarak; Artaş Madencilik İnşaat Taahhüt İnşaat Malz. Nakl. San. ve Tic. AŞ, Balpaş Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret AŞ, Belköy Antalya Beldibi Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği AŞ, Besaş Birleşik Esnaf ve Sanat. Gıda Tem. ve Tekel Ürn. San. ve Tic. AŞ, Besaş Bursa Ekmek Sanayi ve Ticaret AŞ, Gimat Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gönen Kaplıcaları İşletmesi AŞ, Güneyce Çay Sanayi ve Ticaret AŞ, Karaman Yem ve Un Gıda Sanayi Ticaret AŞ ile Yenice Gıda Sanayi AŞ'nin, Kurulun 3 Haziran 2011 tarihli Kararı kapsamından çıkarılmalarına karar verildi.
11 şirket hissedarına çağrı yapacak
Kurulun aynı karar kapsamındaki şirketlerden; Asya Meyve Suyu ve Gıda Sanayi AŞ, Bilfar Holding AŞ, Bin-Nur Un İrmik Fabrikası Ticaret ve Sanayi AŞ, Çamsan Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ, Çumpaş Çumra Pat. ve Zirai Ür. Değ. San. AŞ, Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri AŞ, Karesi Enerji AŞ, Karsusan Karadeniz Su Ürünleri Sanayii AŞ, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ, Kopaş Kozmetik Pazarlama ve Sanayi AŞ ile Yozgat Kraft Torba Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, ortaklık yapıları ve finansal durumları dikkate alınarak, çağrıda bulunacak ortaklar dışındaki pay sahiplerine çağrıda bulunulması sonrasında yapılacak Kurul kaydından çıkma başvurusunun Kurulca değerlendirmeye alınacağı, aksi takdirde esasları bu pazar veya platformda işlem görmeye başlamaları gerektiği ve belirtilen sürenin sonunda Kurula başvurmayan şirketler hakkında sermaye piyasası mevzuatına aykırılıktan dolayı cezai işlem tesis edilebileceği hususlarında bilgilendirilmelerine karar verildi.
Kuyumcukent ile Otogar gelemeyecek
SPK; Ak-Tur Turizm ve Endüstri AŞ, Ar-Tur Turizm Endüstri AŞ, Deniz Kılavuzluk AŞ, Esgimtaş Esnaf ve Sanatkarlar Gıda ve İht. Mad. Temin Ted. San. ve Tic. AŞ, İstanbul Halk Ulaşım Sanayi ve Ticaret AŞ, Kuyumcukent İşletme AŞ, Özulaş Toplutaşım Sanayi ve Ticaret AŞ, Yeni İstanbul Halk Otobüsleri Ticaret AŞ’yi 3 Haziran tarihli kurul kararından ise çıkardı. SPK buna gerekçe olarak ise “Esasları İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verilen ancak şirket esas sözleşmelerinde paylarının devrinin kısıtlandığına ve bu kısıtlamanın belirli meslek gruplarına/kişilere yönelik olduğuna ilişkin ifadeler bulunması, söz konusu hükümlerin değiştirilmesinin şirketlerin faaliyetlerinin sürdürülmesinde sorun teşkil edeceği, anılan şirketlerin meslek birlikleri, odalar vb. yapılar tarafından kurulmuş olmaları ve ekonomik bir amaç ile hareket etmekten ziyade, ortaklarının mensup olduğu birliklerin/odaların operasyonel işlerinin yürütülmesinin amaçlandığı, şirket paylarının borsada işlem görmesinin şirket esas sözleşmelerindeki çeşitli bağlamlar nedeniyle sermaye piyasalarına bir katkısı olmamasını” sıraladı.
SPK'nın 3 Haziran tarihli toplantısında, Hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen Kurul kaydındaki 84 şirketin hisse senetlerinin İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verilmişti.
Ece Ceyhun/Dünya

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)