E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor2023-24 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray---

2023-24 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray

2023-24 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray
26 Mayıs 2024 - 21:03 borsagundem.com

Süper Lig'in son haftasında Konyaspor'a konuk olan Galatasaray, hata yapmadı ve 3-1'lik rahat bir galibiyetle 24. şampiyonluğuna ulaştı

Trendyol Süper Lig'de son haftaya 3 puan farkla lider giren Galatasaray, Konyaspor deplasmanında 3-1 galip gelerek tarihindeki 24. şampiyonluğunu ilan etti.

Geçtiğimiz sezon Okan Buruk'la Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan sarı kırmızılılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile son haftaya kadar sürdürdüğü şampiyonluk yarışını önde bitirdi.

Mauro Icardi (2) ve Berkan Kutlu'nun golleriyle 3-1 galip gelen Galatasaray, 102 puana ulaşarak şampiyonluk tacını taktı. Sarı kırmızılılar, en fazla puan toplayarak şampiyon olan takım ünvanının da sahibi oldu. Ev sahibi Konyaspor'un tek golü, Prip'ten geldi.

Öte yandan, kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor, Galatasaray karşısında sahadan yenik ayrılsa da, Ankaragücü'nün Trabzonspor'a 4-2 yenilmesiyle ligde kaldı. Süper Lig'de küme düşen son takım Ankaragücü oldu.

ABDÜLKERİM'İN KAFASI DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak Galatasaray'dan geldi. Sarı kırmızılıların sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna, arka direkte yükselen Abdülkerim Bardakcı kafayı vurdu. Abdülkerim'in kafa vuruşu yan direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Derrick Köhn'ün şutu savunmadan sekti ve Konyasporlu oyuncular tehlikeyi uzaklaştırdı.

KÖHN ORTALADI, ICARDI KAFAYI VURDU

Dakikalar ilerlediçe Konyaspor kalesinde baskısını artıran Galatasaray, aradığı üstünlük golün 29. dakikada buldu.

Sol kanattan gelişen atakta, Derrick Köhn, savunmadan seken topu bekletmeden ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın hazırlıksız yakalandığı anda, Arjantinli golcü Icardi fırsatçılığını konuşturdu ve kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

CİMBOM, İKİ DAKİKADA FİŞİ ÇEKTİ

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Galatasaray, iki dakikada iki gol attı. 

Önce Lucas Torreira'nın sağ kanattan yaptığı ortaya topukla müthiş bir dokunuş yapan Icardi, 51. dakikada skoru 2-0 yaptı. Bu golden iki dakika sonra, ceza sahası dışından sert bir şut çeken Berkan Kutlu, skoru 3-0'a getirerek Galatasaray'a rahat bir nefes aldırdı.

PRIP'TEN ŞIK GOL!

Konyaspor'da oyuna sonradan giren Prip, dakika 78'de ceza sahası dışından çektiği şutla, kaleci Muslera'yı avladı ve durumu 3-1 yapan isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi ve Galatasaray 24. şampiyonluğunu ilan etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)