E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
10 Kasım 2021 - 18:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomi çevrelerini şoke eden Ekim ayı enflasyon verilerinin ardından yeni güne düşüşle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Ekim ayı enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçti

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi % 0,10 düşüşle 36.281,95 puanda, S&P 500 Endeksi %0,20 düşüşle 4.675,68 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,54 ekside 15.800,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0517 yükselişle 1,498 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları son 31 yılın en yüksek seviyesinde gelen ekim ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamlarını değerlendiriyor. Ekim ayı TÜFE rakamları bir yıl öncesine göre %6,2 artarak Dow Jones'un anketine katılan ekonomistlerin %5,9'luk tahmininin çok üzerinde kaldı ve 1990'dan bu yana en büyük yıllık artışı gösterdi. Aylık bazda ise enflasyon %0,6'lık tahminlere karşın %0,9 oranında yükseldi.

Yatırım danışmanlığı firması Qudratic Capital Management’ın Kurucusu Nancy Davis konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Çarşamba günkü Tüketici Fiyat Endeksi, en başta tedarik zinciri sorunlarının devam etmesi ve işgücü sıkıntısı nedeniyle bir kez daha ABD Merkez Bankası'nın (FED) enflasyon hedefinin çok üzerinde bir aylık enflasyon verisi gösterdi. Enflasyon azalmazsa, FED’in daha ciddi bir oranda varlık alımlarını artırması ve faiz oranlarını yükseltmesi gerekebilir. Bu da hisse senetlerine ve tahvillere zarar verebilir” ifadelerine yer verdi.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri TÜFE raporu sonrası yükseldi. Yükselen oranlar gelecekteki bilançoların değerini düşürüyor ve bu da özellikle teknoloji hisseleri gibi büyüme odaklı hisse senetlerine sert bir darbe vurabilir.

Ekonomideki olumsuz haberler teknoloji hisselerinin düşüşe geçmesine yol açtı. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Nvidia hisseleri %1,93, Facebook’un çatı şirketi Meta’nın hisseleri ise %1,46 değer kaybetti. Elektrikli araç şirketi Tesla hafta boyunca %12’ye yakın düşüş göstermesinin ardından yeni güne %2’nin üzerinde düşüşle başlamasına karşın %2,99’luk oranında yükseldi.

İşsizlik maaşı başvurularında düşüş 6. haftasında

 

ABD'de enflasyon beklentiyi aştı

 

Enflasyon döneminde doğru yatırımın sırları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)