E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
01 Şubat 2022 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar zorlu geçen Ocak ayının ardından boğa piyasasının geleceğini tartışıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları şubat ayının ilk gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,02 düşüşle 35.123,54 puanda, S&P 500 Endeksi %0,21 azalışla 4.506,29 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,66 düşüşle 14.146,49 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0153 yükselişle %1,797 seviyesinde değerleniyor.

Son birkaç gündür yatırımcılar, S&P 500'ün düzeltme bölgesine yaklaşmasının ardından dipten alım için devreye girmekteydi. 5 seanstır %2,4 oranında yükselen S&P 500 Endeksi yeni güne ise düşüşle başladı.

Haftaya teknoloji hisselerinin liderliğinde gerçekleşen ralliyle başlayan ABD borsaları Ocak ayında ise sert fiyat değişimlerinin hakim olduğu bir dönem geçirdi. S&P 500 ve Nasdaq Composite, Mart 2020'den bu yana en kötü aylarını geçirdi. Endeksler sırasıyla, %5,3 ve %8,9 oranında düşüş gösterdi. Ocak ayı ayrıca S&P 500 Endeksi’nin 2009’dan bu yana en fazla düşüş gösterdiği yıl başlangıcı oldu. Dow Jones Endeksi ise aylık bazda %3,3 oranında düştü.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Ocak ayındaki satışlar, ABD Merkez Bankası’nın bu yıl faiz oranlarını birden fazla kez yükselteceğine yönelik açıklamalarla ve Ukrayna krizi sebebiyle gerçekleşti. Ay başında kur hassasiyeti olan teknoloji hisselerinden uzaklaşan yatırımcılar jeopolitik gerilimlerle birlikte riskli yatırımlardan uzaklaşma eğilimini artırdı.

Borsalarda 2008’den bu yana en kötü ocak ayı

Yatırım danışmanlığı şirketi Yardeni Research’ün Başkanı Ed Yardeni ise geçen ayki piyasa aktivitesine rağmen ayı piyasası görüşüne sahip olmadığını açıklıyor. CNBC’nin haberine göre Yardeni, “FOMC’nin herhangi bir resesyona sebep olmadığı sürece, federal fon oranını yükselmeye başlamasıyla ve FED’in bilançosunun dışına çıkma hızının ayrıntılarını açıklamasıyla finansal piyasaların sıkılaşan para politikasıyla yaşamayı öğreneceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Wells Fargo Küresel Özkaynak Stratejisti Chris Haverland ise boğa piyasasının geleceğine ilişkin, “Piyasalardaki son düşüşler, bir durgunluğa veya bu boğa piyasasının sonuna işaret etmeyen normal bir piyasa düzeltmesidir. Bu yıl ekonomik büyümenin ve kurumsal bilançoların sağlam olacağına ve FED'in para politikasını geri çevirmede aşırı agresif olmayacağına inanmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

RBC: Borsalarda satış dalgası sonrası sinyaller olumlu

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Tesla, 54 bin aracını geri çağırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)