E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları gerilemeyi sürdürüyor---

ABD borsaları gerilemeyi sürdürüyor

ABD borsaları gerilemeyi sürdürüyor
12 Ağustos 2015 - 19:16 borsagundem.com

ABD hisseleri Çin ekonomisindeki yavaşlamanın küresel büyüme için olumsuz etkileri olacağı endişeleriyle düşüşünü ikinci güne taşıyor

ABD hisseleri Çin ekonomisindeki yavaşlamanın küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerinin ardından düştü.

Çin’e ihracat yapan şirketler düşüşe öncülük etti. Yum! Brands Inc. ve Wynn Resorts en az % 2.4’lük  kayıp yaşarken,  Apple % 2.8 oranında değer kaybetti. Alibaba Group Holding % 6.9, Yahoo! Inc. % 5.7 geriledi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi Salı günkü % 1’lik düşüşünün ardından yüzde 1.3 gerileyerek 2,056 puana indi. Dow Jones endeksi % 1.4 düşüşle 17,159 puana indi. Nasdaq Bileşik Endeksi % 1.5 değer kaybetti.

Zürih’teki R&A Research & Asset Management kıdemli yatırım sorumlusu Otto Waser, “Çin dünyadaki büyümeye yön veren bir ülke, dolayısıyla küresel büyüme için risk oluşturması normal. Dünyadaki hassas dengeleri etkiliyor ve bu da daha çok belirsizlik yaratıyor. Dünya ekonomisi inişe geçerse, Fed gözünü dolara dikecektir” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)