E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
31 Ocak 2022 - 18:15 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Ocak ayının son gününe karışık başladı. Yatırımcılar ay boyunca piyasalardaki yüksek volatiliteyle baş etmeye çalıştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları oldukça karamsar geçen Ocak ayının son gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 düşüşle 34.551,82 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 azalışla 4.430,76 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,74 düşüşle 13.872,65 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0322 düşüşle %1,804 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde teknoloji hisselerindeki yükselişi Netflix ve Spotify hisselerinde görülen sırasıyla %4 ve %5’lik artış sürükledi. Söz konusu hisselerdeki yükseliş Citi’nin bu şirketler ilişkin kredi puanını yükseltmesi sonucu gerçekleşti. Spotify hisselerindeki yükselişte, müzik akış platformunun korona virüs konusunda yanlış bilgiler yaymakla suçlanan tartışmalı podcast yayını Joe Rogan’a yönelik tedbir alması da etkili oldu.

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın hisseleri, Credit Suisse'in hisseleri geride bırakmasının ardından %3'ten fazla değer kazandı. Bu yükselişi diğer elektrikli otomobil üreticileri de takip etti. Rivian ve Lucid hisseleri %2 civarında yükselirken Lordstown Motors hisseleri ise %11 sıçradı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ocak ayı ABD borsaları için unutulmak istenen cinsten bir dönem oldu. S&P 500 Endeksi Mart 2020’deki pandemi diplerinden bu yana en kötü aylık performansını kaydetti. Endekslerdeki düşüşlerde tedarik zinciri krizi, enflasyon endişeleri ve ABD Merkez Bankası’nın gelecek dönemdeki faiz artışlarına ilişkin açıklamaları etkili oldu.

500 hisseli dev endeks ay sonuna doğru düzeltme bölgesinin oldukça yakınında işlem gördü. S&P 500 Endeksi Ocak ayında %7 oranında düşüş gösterdi.

Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise Kasım ayındaki rekor kapanışının %15 aşağısında işlem görüyor. Endeks Ekim 2008’den bu yana en kötü aylık performansına ve tarihinin en kötü Ocak ayı performansına doğru ilerliyor. Teknoloji endeksi Ocak ayında %11 oranında düşüş gösterdi.

Bu ay %4 oranında düşen Dow Jones Endeksi ise Ekim 2020’den bu yana en kötü performansını gösterdi. Düşük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000 bu ay ayı piyasasına giriş yaptı.

Büyük endeksler geçtiğimiz hafta ciddi dalgalanmalara şahit olmuştu. Dow Jones Endeksi 23 Ocak tarihinde aynı günde 1000 puanlık iniş ve çıkış gösterdi. Dow Jones haftayı %1,3 yükselişle bitirdi.

Yatırım danışmanlığı şirketi State Street Global Advisors’ın Baş Yatırım Stratejisti Michael Arone CNBC’de piyasalardaki volatiliteyle ilgili açıklamasında, “Yatırımcılar bu geçiş dönemini sindirene kadar ek piyasa oynaklığı oluşmasının sonuçlarını görüyoruz. Diğer taraftan bilançolar oldukça iyi geldi, ekonomi genişlemeye devam edecektir. Bu haberler piyasaları ayakta tutmak için yeterli. Ama bence piyasalar para politikası, maliye politikası ve bilançolardaki değişime uyum sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Spotify’da 'Kovid' krizi!

 

Dev bankalar elektrikli araçlarda yükselişte fırsat görüyor

 

Nobel ödüllü iktisatçı: Kripto borsaları mortgage krizine benziyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)