E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD endeks vadelileri düşüşte---

ABD endeks vadelileri düşüşte

ABD endeks vadelileri düşüşte
21 Aralık 2012 - 15:22 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, B Planı'nın geri çekilmesi üzerine geriledi

ABD endeks vadelileri, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri'nin B Planı üzerine yapılacak oylamayı reddederek bütçe görüşmelerini çıkmaza sokmasının ardından gerileyerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin düşebileceği sinyalini verdi.
Bank of America Inc. Almanya işlemlerinde yüzde 2.6 değer kaybederken, Citigroup Inc. de yüzde 2.6'lık kayıp yaşadı. BlackBerry üreticisi Research in Motion Ltd., yüzde 11 geriledi. Nike Inc., karının analistlerin beklentilerini aştığı açıklamasıyla yüzde 4 ilerledi.
S&P 500 Mart vadelileri New York saatiyle 06:27'de yüzde 1.4 düşerek 1,420.0 puana geriledi. Gösterge endeksi bu yıl genelinde yüzde 15 yukarı çıkarak 2009 yılından beri en büyük yıllık kazanca doğru ilerliyor. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar 174 puanlık kayıpla 13,093 puan oldu.
Research & Asset Management AG Zürih şef yatırım yetkilisi Otto Waser, "Hala mali uçurumun 2013 yılının ilk yarısında ekonominin üzerinde yüzde 2'lik bir gerileme doğuracağını aklımızın köşesinde tutmamız lazım. Bu, kaçınılmaz olarak ABD ekonomisinde bir yavaşlama anlamına gelecektir ve büyük ihtimalle piyasalarda bir baskı yaratacaktır. Şu anda kesin olan hiç bir şey yok" ifadelerini kullandı.
S&P 500 Endeksi dün Temsilciler Meclisi Lideri John Boehner'ın, Başkan Barack Obama ile bir bütçe üzerinde çalışmak istediğini söylemesiyle yükseldi. Vadeliler, Boehner'ın yıllık geliri 1 milyon doların üzerinde olanlara yönelik bir vergi artışını öngören B Planı'nı geri çekmesiyle düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)