E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay---

ABD endeks vadelileri yatay

ABD endeks vadelileri yatay
04 Aralık 2013 - 15:20 borsagundem.com

ABD'de endeks vadelileri, istihdam verileri öncesinde yatay seyrediyor

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar ABD'den gelecek olan istihdam, hizmet ve konut satışları verilerini beklerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üç günlük düşüşünün ardından yatay seyretti.

J.C. Penney Co'nun bir seneyi aşkın açık olan mağazaların satışlarının geçen ay yüzde 10 artmasıyla, hisseleri yüzde 4.8 tırmandı. OmniVision Technologies Inc., son çeyrekteki kazanç ve satışların analistlerin tahminlerini yakalayamamasından sonra yüzde 12 düşüş yaşadı. AT&T Inc, JPMorgan Chase & Co'nun notunu düşürmesinden sonra yüzde 1.3 geriledi.

Bu ay vadesi dolacak olan S&P 500 vadelileri New York saatiyle 07:32'de yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,791.9 puanı gördü. Gösterge endeksi bu yıl yüzde 26 yükselerek, 2003'teki son 15 yılın en büyük kazancına yaklaştı. Dow Jones Endeksi kontratları 9 puan çıkarak b ugün 15,900 puanı buldu.

"Piyasalar ABD'den gelen haberlere endeksli," diyen Zurich merkezli R&A Research & Asset Management AG yetkilisi Otto Waser, "Bu senenin de sonuna geliyoruz. Likidite düşük gibi gözüküyor, ve insanlar yeni hisse alımındansa kâr realizasyonuna doğru yöneliyorlar. Bir gün iyi ekonomik veriler piyasaları yukarı çıkarırken, diğer gün piyasaları tahvil alımı azaltımı endişesi sarıyor," diye belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)