E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD endeks vadelileri yükseliyor---

ABD endeks vadelileri yükseliyor

ABD endeks vadelileri yükseliyor
09 Aralık 2011 - 14:51 borsagundem.com

Avrupalı liderlerin kurtarma fonu ve bütçe kurallarını sıkılaştırma konusunda anlaşmasının ardından ABD Endeks Vadelileri yükseldi

AB Zirvesi'nde liderlerin, borç krizinin kontrol altına alınması için kurtarma fonunu genişletme ve bütçe kurallarını sıkılaştırma konularında anlaşma sağlamasının ardından ABD endeks vadelileri primlendi ve S&P 500 Endeksi'nin bu haftaki kayıplarını azaltacağının sinyalini verdi.
Kontakt lens üreticisi Cooper Companies Inc., yıllık kârının analistlerin beklentisini aşmasının ardından Almanya'daki işlemlerde yüzde 2.6 değer kazandı. Texas Instruments Inc., şirketin satış tahminlerinin, beklentilerin altında olmasının ardından yüzde 6.4 geriledi.
Mart teslimatlı S&P 500 Endeks Vadelileri, bugün açıklanacak olan tüketici güveni ve ticaret verilerinin öncesinde yüzde 1.1 yükselerek, 1,243.4 puana çıktı. Dow Jones Vadeli Kontratları yüzde 0.9 kazançla 12,056 puana ulaştı.
Dün Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla tahvil alacağına yönelik spekülasyonları ortadan kaldırmasıyla yüzde 2.1 düşüş kaydeden S&P 500 Endeksi, bu hafta yüzde 0.8 aşağıda seyrediyor.
Geceki toplantıda çok fazla hayal kırıklığının görülmediğini belirten Research&Asset Management AG'nin baş yatırım müdürü Otto Waser, euronun kurtarılması için daha fazla mali birlik konusunda yüzde 20 aşama kaydedildiğini söyledi.
Avrupalı liderler dün Brüksel'de bütçe açığı kurallarını sıkılaştırarak, krizle mücadele için IMF'ye 200 milyar euro aktarma kararı aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)