E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de menkul kıymet takas süresi T+1'e düşüyor---

ABD'de menkul kıymet takas süresi T+1'e düşüyor

ABD'de menkul kıymet takas süresi T+1'e düşüyor
24 Mayıs 2024 - 09:34 borsagundem.com

SEC, ABD menkul kıymet mutabakat döngüsünde hızlandırma çalışmalarına onay verdi. Yeni kurallara göre, menkul kıymet işlemleri için standart takas döngüsünün işlem tarihinden sonraki iki iş günü (T+2) bire (T+1) indirilecek.

Üç yılı aşkın bir hazırlık döneminin ardından, 28 Mayıs 2024 tarihinde ABD menkul kıymet mutabakat döngüsünün T+2'den T+1'e hızlandırılması için son günlere giriliyor.

Hızlandırılmış uzlaştırma döngüsü Kanada piyasası için 27 Mayıs 2024 tarihinde, ABD piyasası için ise 28 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak.

SEC, ABD piyasasında standart uzlaştırma döngüsünü T+1'e taşımak için hem kural değişikliklerini hem de yeni kuralları kabul etti.

Kabul edilen kurallar şöyle:

Taraflar işlem sırasında farklı bir takas tarihi üzerinde açıkça mutabık kalmadıkça, çoğu menkul kıymet işlemi için standart takas döngüsünün işlem tarihinden sonraki iki iş gününden (T+2) bire (T+1) indirilmesi.

İlgili menkul kıymetler: Depository Trust and Clearing Corporation'da (DTCC) takası yapılabilen tüm menkul kıymetler, kısaltılmış takas döngüsüne tabi ürünler arasında hisse senetleri, şirket ve belediye tahvilleri, yatırım fonları ve bu tür menkul kıymetlerden oluşan finansal araçlar yer almaktadır.

Broker-bayiler ve kayıtlı yatırım danışmanları için aynı gün teyitlerine ilişkin yeni gereklilikler ile kurumsal işlemlerin işlenmesinin iyileştirilmesi.

Merkezi eşleştirme hizmeti sağlayıcıları olan takas kurumlarına yönelik yeni gereklilikler ile doğrudan işlemlerin kolaylaştırılması.

Wall Street ralliyi kovalıyor: Yatırımcılar ne yapmalı?

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

SEC Başkanından kripto varlık açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)