E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'den AB'ye doğalgaz sözü---

ABD'den AB'ye doğalgaz sözü

ABD'den AB'ye doğalgaz sözü
27 Mayıs 2024 - 11:24 borsagundem.com

ABD, Avrupa'ya doğalgaz göndermeye devam edeceğinin sözünü verdi

ABD Enerji Bakan Yardımcısı David Turk, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projelerine yönelik onayları durdurma kararının Avrupa'ya yapılacak teslimatları etkilemeyeceğini söyledi.

David Turk PolıtIco'ya, Paris'ü-te Fransız yetkililerle gerçekleştirdiği üst düzey bir toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu durum şu anda ihraç edilen LNG'nin hiçbirini etkilemiyor" dedi.

Turk, "Daha fazla LNG ihraç etmek için devam eden mevcut inşaatları da etkilemiyor" diye ekledi.

Endişeli Avrupalı yetkililere verilen güvence, Biden'ın kasım ayında yapılacak bıçak sırtı seçimler öncesinde iklim konusunda bilinçli seçmenlerin endişelerini hafifletmek amacıyla sürpriz bir hamle yaparak, yeni gaz projelerinden bekleyen ya da gelecekteki LNG ihracatının imzalanmasını durdurmasından birkaç ay sonra geldi.

Avrupa Birliği'nin Moskova'nın Ukrayna'daki savaşı nedeniyle Rus gazından vazgeçmeye çalıştığı bir dönemde ABD LNG'sine artan bağımlılığı göz önüne alındığında bu karar Avrupa endüstrisini sarstı.

ABD'nin AB'ye LNG ihracatı Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana istikrarlı bir şekilde arttı ve şu anda bloğun LNG tedarikinin yarısını oluşturuyor - savaştan önce bu oran yaklaşık dörtte birdi.

Turk, ABD'nin toplamda günde yaklaşık 14 milyar fit küp LNG ihraç ettiğini söyledi.

Doğalgaz üretiminde yeni rekor

 

Türkiye ile Azerbaycan arasında 'doğalgaz' mutabakatı

 

Doğalgaz dağıtımına 17 milyar TL'lik yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)