E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den şok açıklama: Gazze'de soykırım yok---

ABD'den şok açıklama: Gazze'de soykırım yok

ABD'den şok açıklama: Gazze'de soykırım yok
14 Mayıs 2024 - 03:59 borsagundem.com

ABD yönetimi Gazze'de yaşananların soykırım olduğuna inanmadığını açıkladı. Sullivan, ''İsrail'in siviller için daha fazlasını yapacağına inanıyoruz'' dedi

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla yargılanan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının "soykırım olduğuna inanmadığını" açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, basın toplantısında Gazze'deki son durum hakkında konuştu.

''SOYKIRIM OLDUĞUNA İNANMIYORUZ''

Sullivan, yüzde 70'e yakını çocuk ve kadınlardan oluşan 35 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları için "Gazze'de olup bitenlerin bir soykırım olduğuna inanmıyoruz. Bu öneriyi kesin bir şekilde reddettiğimiz kayıtlara geçti." ifadelerini kullandı.

"Soykırım için niyete odaklanmayı içeren uluslararası kabul görmüş terimi kullanıyoruz" şeklinde konuşan Sullivan, bu konuda Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı açılan soykırım davasında hukuki analizle desteklenen bir sunum yaptıklarını da kaydetti.

''İSRAİL'İN DAHA FAZLASINI YAPACAĞINA İNANIYORUZ''

Sullivan, öte yandan, İsrail'e saldırılarında sivillere zarar vermemek için daha fazla çaba göstermesi çağrısında bulunarak, "İsrail'in masum sivillerin korunması ve refahını sağlamak için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık 2023'te 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail aleyhine UAD'de dava açmıştı.

Gazze'de can kaybı artıyor

 

İsrail Gazze ve Refah'a saldırıyor: Çok sayıda kişi öldü ve yaralandı

 

Gazze sahiline kurulacak geçici liman inşaatı bitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM14 Mayıs 2024 21:31

    sizde ayni pisliksiniz.Allah,in Gazabi,Islam/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin.

  • E.g.14 Mayıs 2024 05:46

    ABD GAZZEYE ATILMASI İÇİN GÖNDERDİĞ TAHRİP GÜCÜ YÜKSEKİ BOMBALAR İLE GAZZEYİ HARAP ETMİŞ SİVİL İNSANLARIN ÖLÜMLERİNE NEDEN OLDUĞUNDAN GAZZEDE YAŞANAN SUÇLARIN SUÇ ORTAĞIDIR BAŞKAN BİDEN İSE ACİL GÖNDERDİĞİ BOMBALARLA YIKIMIN ÖLÜMLERİN BAŞ SORUMLULARINDANDIR