E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı Tunç'tan 'OPV' mesajı---

Adalet Bakanı Tunç'tan 'OPV' mesajı

Adalet Bakanı Tunç'tan 'OPV' mesajı
07 Eylül 2023 - 02:24 borsagundem.com

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, orta vadeli programda, iş ile yatırım ortamında bürokratik ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik tedbirlere öncelik verilmesinin gerektiğini belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Orta Vadeli Program kapsamında iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesine yönelik adımları kararlılıkla atmaya devam edeceklerini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'ın ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.

Programda, iş ile yatırım ortamında bürokratik ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik tedbirlere öncelik verilmesinin kararlaştırıldığını bildiren Tunç, şunları söyledi:

"Bu kapsamda Adalet Bakanlığı olarak yargıda ihtisaslaşmanın geliştirilmesi ve tahkim başta olmak üzere alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin etkinliğinin artırılması, yargılama süreçlerinin etkinleştirilmesi, İstanbul Tahkim Merkezi'nin yapısının güçlendirilerek küresel görünürlüğünün artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesine ve yatırım ortamını etkileyen mevzuat değişikliklerinde öngörülebilirliği artırmaya yönelik özel sektör ile kamu kurumları arasındaki koordinasyonun sağlanması hususları başta olmak üzere iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesine yönelik adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz."

 

Yeni Orta Vadeli Program Resmi Gazete'de

 

Orta Vadeli Program açıklanıyor: Ekonomide üç yıllık yol haritası

 

Türkiye'nin Orta Vadeli Programı Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Eylül 2023 10:35

    Konuşma yapabilmek adına, konuşan bir yetkili :D ne kadar saçma sapan açıklama... Ben olsam, personel ve kanunlarımızın şeffatlığını geliştirmeyi sürdürüyoruz. Ülkeminin her alanında adelet ve eşitlik kavramını zirveler eçıkartıyoruz. Bu bağlamda  teknolojık gelişimler ve personelimizin kaliteliliği ile mükemmelliğe ulaşma çabamız sürüyor. hükümetin programları, farklı alanlardaki özel girişimler ve uluslararası kanunlar ile uyumluluk çok yüksek. Hiç bir kimse hukuksuzluk ile karşılaşmayacak, Hedeflerimiz doğrultusunda bizlerde anlık değişimler, ve düzenlemeler ile ülkemizin gelişimini ve hukuksal yapısını güçlendirmeye devame deceğiz... ya anlık yazdım. :D ne hukukçuyum ve ekonomist ... : )) bu seçilenler saatler düşünüp anca böyle saçma sapan yazıları nasıl yazabiliyor ? basamakları tek tek çıkan adam var.. 10 basamak asansör ile çıkıp tırmanıyor gibi rol yapan var :D ele veriyor konuşmalar böyle

  • Baran07 Eylül 2023 08:34

    aklınca reise laf çakmış, ülkede adalet yok demiş