E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti sözlerini tutuyor---

AK Parti sözlerini tutuyor

AK Parti sözlerini tutuyor
06 Ocak 2016 - 07:46 borsagundem.com

AK Parti'nin seçim vaatleri birer birer gerçekleşiyor

Yeni yılın ilk grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim döneminde AK Parti'nin verdiği seçim vaatlerini hatırlattı. Davutoğlu, "İlk iki haftada yapılanlarla, 3 ay içinde gerçekleştirileceği söylenilen vaatlerin yüzde 30'u, 3 ay içinde yapılacağı vaat edilen reformların da yüzde 25'i fiilen hayata geçti" dedi. Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: 

5'İNCİ FASIL İÇİN GAYRET İÇİNDEYİZ: Dünya ile ilişkilerimizi güçlendirmek üzere 3'ü Almanya, 3'ü Brüksel, 2'si ABD olmak üzere 19 yurtdışı ziyareti gerçekleştirdik. Bu görüşme trafiği sırasında AB süreci adına da büyük gelişmeler yaşadık. Bu gelişmeler büyük bir ivme ile devam ediyor. Geçen aralık ayı içinde 17'nci fasıl olan ekonomik ve parasal politikalar faslı müzakereye açıldı. Ayrıca 5 faslın daha müzakereye açılması için yoğun gayret içindeyiz. Bu AB-Türkiye ilişkilerinde zirve düzeyinde başlayan yeni dönemin en somut işaretleri olarak 2015'in kayıtlarına geçti.

EMEKLİYE 100 TL ZAM VERDİK: 2015 yılının son gününde çiftçimize yeni yıl hediyesi olarak gübre ve yemde KDV oranını yüzde 1'e düşürdük. Topraklarımızı daha bereketli kılan çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin mutluluğu, huzuru birinci önceliğimiz. 2016'nın ilk altı aylık dönemi için yüzde 6, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 ve enflasyon farkı oranında artış sağladık. Kamu görevlisi emeklilerin maaşlarına, oransal zamlarla oluşacak artış dışında 100 TL ilave zam ve kamu görevlisi emeklileri ikrâmiyelerine 3 bin 760 TL toplam ilave zam verdik. Bu, 30 yıl üzerinden emekli olan kamu görevlileri için. 4/C'lilere oransal zamlara ilave olarak 158 TL ek ödeme artış sağladık. İşçi ve Bağ- Kur emeklilerimize yıllık ilave bin 200 TL verilmesine ilişkin çalışmaları tamamladık.

BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR: Her zaman olduğu gibi Türkiye'ye yakışan büyüklükte hedeflerimiz var. Allah'ın izni milletimizin desteğiyle her meselemizi çözerek Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağız. Daha fazla demokrasi, hukuk, adalet, refah ve daha adil bir bölüşüm için var gücümüzle çalışacağız.

VAATLERİN YÜZDE 30'U HAYATA GEÇTİ: Vatandaşlarımıza verdiğimiz tek bir sözden tek bir milim dahi geri adım atmayacağız. İlk iki haftada yapılanlarla, 3 ay içinde gerçekleştirileceği söylenilen vaatlerin yüzde 30'un; 3 ay içinde gerçekleştirileceği vaat edilen reformların da yüzde 25'i fiilen gerçekleşti. Allah'a şükür milletimize verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını tamamladı ve asgari ücret bin liradan bin 300 liraya yükseltildi.

ONLAR GİBİ HAREKET ETMİYORUZ: Biz onlar gibi 'Nasıl olsa iktidara gelemiyoruz, her türlü sözü verelim, biraz fazla oy oranına ulaşırız' gibi bir düşünceyle hareket etmiyoruz. Biz söz verdik mi bunun gereğini yapıyoruz. İşverenlerimizin rekabet gücünde olumsuz etkileri azaltmak için de tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. 274 TL olan işverene ek maliyetin yüzde 40'ından biraz fazlasını yani 115 TL'yi Hazine tarafından karşılayacağız. Böylece hem asgari ücret alan işçilerimizin refah seviyeleri yükselecek hem de işverenlerimizin rekabet gücü azalmayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yalakalık06 Ocak 2016 10:15

    kaşıkla verip kepçeyle geri almak

  • can06 Ocak 2016 09:36

    evet,herşeye en az %15 zam yapıyor

  • abuzer06 Ocak 2016 09:29

    hergün emekliler için garip başlık atan şahıs küfür yemek senin cok mu hoşuna gidiyor? el insaf...

  • ahmet06 Ocak 2016 08:56

    Bu başlıkları devamlı atan şahıs ,bilim adamlarına göre 1.evre mazoşist oluyor yani küfür yemekden hoşlanıyor . Tedavi olmalı çünki 2. evreye geçerse dayak yemekden de hoşlanma başlıyormuş.

  • baturayersin06 Ocak 2016 08:49

    emekliye para verdikleri içinmi asğari ücretin altında emekli maaşı alıyorlar adı emekli verdikleri parayı vermeden iade alıyorlar hastaneye tedavi parası ilaç kesintisi adı emekli

  • exper06 Ocak 2016 08:46

    Verdiğini fazlasıyla geri aldılar, haber yapacaksanız yapılan zamları yazın.

  • mt06 Ocak 2016 08:39

    Koyacak yer bulamıyoruz. Emekli diye hakir gördüğün zümrenin içinde her nitelikte insan var.Ödediğimiz vergilerden 100 tl geri verince çok iş yaptığını mı sanıyorsun?