E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den yeni partilere olası geçişler için önlem: Vefa toplantıları---

AK Parti'den yeni partilere olası geçişler için önlem: Vefa toplantıları

AK Parti'den yeni partilere olası geçişler için önlem: Vefa toplantıları
02 Eylül 2019 - 11:02 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her ne kadar 'esameleri bile okunmayacak' dese de AK Parti tabanından yeni kurulacak partilere kayışı önlemek için teşkilatlarda çalışma başlatıldığı belirtildi.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın parti kurma çalışmalarını hızlandırması AK Parti'de yeni önlemlerin alınmasına yol açtı.

Bunun için ilk olarak olağan kongre süreci 1 yıl erkene çekilerek, ekimde başlayacak belde, ilçe ve il kongre süreçleriyle teşkilatların diri tutulması hedefleniyor. 

AK Parti içinde yapılan değerlendirmelerde yeni partilere küskün ve kırgın partililerin geçebileceği hesabı yapılıyor. Bunun önlenmesi için de 'vefa toplantıları' yapılmaya başlandı. Bu kapsamda milletvekillerinin de katılımıyla teşkilatlarda toplantılar yapılarak daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış, ancak daha sonra kırılıp küserek uzaklaşan isimler yeniden kazanılmaya çalışılıyor.

Parti içinde bu toplantı ve ziyaretlerin yararlı olacağı, ancak bunun için geç kalındığı değerlendirmeleri de yapılıyor. Bazı AK Partili kurmaylar, “Bu toplantıların çok daha önce yapılması gerekiyordu. Yeni parti hazırlıkları nedeniye bir panik havasıyla hareket edilmesi doğru değil, daha serinkanlı bir politika izlenmeli” görüşünü dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gunay bilal27 Kasım 2019 06:45

    dünya lideri reisimizi hafife alıyorlar tek lider ve siyaseti çok iyi bilen butuñ partilerde birleşse yine bir reis olamazlar

  • vatandaş03 Eylül 2019 10:50

    Zam yağmurları devam ederken Reis hala oy peşinde. Yeter artık ekonomi ile uğraş. 

  • BORSACI03 Eylül 2019 08:26

    REİS ,İN EKMEGİNİ YİYENELER KUDURUYOR DEMEKKİ EKMEGİNİN TUZU YOKMUŞ ŞAHSEN BUNLARI ÜZÜNTÜ İÇİNDE SEYREDİYORUM ADAM OLMAK ÇOK ZOR.YAŞINI BAŞINI ALMIŞ AMA NANKÖRÜLÜGÜ MESLEK EDİNİŞLER.

  • gerçek03 Eylül 2019 11:04

    reis bunlar sayesinde başarılı oldu ,ne zaman bilgi yüklü az konuşan insanlar dışlandı ve cahil liyakatsız insanlar bu partiye doldu hem akp de hemde ülkede çöküş başladı...

  • A.Numan KARATAŞ02 Eylül 2019 21:34

    Devlet işinde kusluk olmaz eger oluyorsa zaten nefis işin içine girmiştir derhal bırakmaları gerekir ve aile efradı işin içinden cıkarılmalı bu hastalıktır ve butun yapıyı curutur derhal onlemler alınmalı Belediyeler kaybedildi ya tekrar alsan bile yaptıklarını 30 yılda temizliyemezsiniz vebali buyuk sapkayı onunuze koyun tekrar dusunun

  • Ne Cumhur ittifakı02 Eylül 2019 21:09

    Ne de millet ittifakı bu işi yürütemez artık! Ancak sessiz sedasız yeni bir lider geliyor üye sayısı 900 bine yaklaşıyor genç kandırmayan ve kandırılmayan ne amerikancı nede ingiliz yağcısı tamamen milli Dr. Fatih Erbakan.

  • Vanlı dayi02 Eylül 2019 18:55

    Akpe çöküşe geçti. Artık çok geç il ve ilçe başkanları tepeden bakarsa halka. Basit bir iş kur alımı bile siyasiler ugrasirsa. Parti tabi Batar. Millet vekili zengin. Daha zengin oluyor. İşçi, memur,esnaf, herkes adalete olan güveni bitiyor. Yazık oysa ak parti adına reis bu ülkeyi ayağa kaldırdı. Çevresi baştan sona temizlenmeli. Dünyaya baş kaldıran bir devlet RTE ile ayağa kalktı. Ama iç temizlikte geç kalındı.Hele her işe girmede torpil olmazsa olmaz oldu ya bıktık. Ha bu arada kimse CHP ye oy vermez biz artık heykel değil sanayi ve teknoloji istiyor. Adil ve eşit bir şekilde anayasal haklardan fayadlanarak işe geçmek istiyoruz . Birilerinin bir yerlerini öperek yükselmek istemiyor. Her alanda yenilik istiyroruz. Reis

  • :))02 Eylül 2019 18:13

    durumu anlayamamış. var olan hiç bir sorunu kalıcı olarak çözmüyor. her geçen gün küçük sorunlar büyümeye, ve örümcek ağı kişi daha fazla kişiye bulaşmaya devam ediyor. çözüm olmayan bu sorunlar karşısında etkilenenlerde AKPE den ayrılıp alternatif arıyor. ama hala, sorunları çözmek yerine, alternatif aramsın insanlar, sadakatli olsun ditip baskı kurmaya çalışıyor. cefa geceleri yerine, ekonomik sorun ve geçim derdi ve maaş gelirlerini çözsen, hayat pahalılığını çözsen, kimse yeni parti kuaracak ortam bulamaz. iyi partiye de çok abskı yapıldı, elektrıkler kesildi, binalar kapatıldı, yollar kamyonla kesildi. şuan mhp ile kafa kafayalar. yani egnel çözüm deil. kronik sorunlar çözersen, akpe ye çözüm olur. BİR DOST : ))

  • vatandaş02 Eylül 2019 16:28

    Sanki ak parti kaybedince Türkiye yok olacak bırakın bu beyin algısını dün ak partimi vardı yarın ak partimi olacak millet ne diyorsa o olacak 

  • Halkmış02 Eylül 2019 19:34

    Ne halkın iktidarı be. Yandaşlar bedavadan zengin oldu, hem de beyaz yakalılar gibi nezih bile değiller kaba ve cahiller.

  • tabi02 Eylül 2019 17:18

    Yoo halkın ikitdarı gidecek beyaz elitlerin para kazanması, dayatması zorbalığı devam edecek. 90 lı yıllarda ne olduysa o olacak. Çok mu kötü haha:)

  • Emekli02 Eylül 2019 15:16

    Reis bu işlerle uğraşacağına ekonomiyi düzelt Yoksa çok ağır bir yenilgi daha alacaksın ilk seçimde.

  • ZırvalarHepVar02 Eylül 2019 14:06

    "Tek Adam" diye zırvalayanlar, Kraliçe ingiltere parlamentosunu askıya aldı. Kraliçe "Tek Adam" diktatör oldumu ? Lider dediğin ülkesini dış etkilere açık bırakmaz. Sizin istediğiniz batı sömürgesi olmaya devam etmek.

  • kadir ekici02 Eylül 2019 15:18

    lider dediğin.hazreti ömer adaletiyle devleti yönetiyorum diyen;  kendi maaşını %26 artırmaz.fakir olup açlık sınırının altındaki maaşları %26  artırır.kendi maaşını %10 artırır.

  • TheFacts02 Eylül 2019 14:02

    CHP, İYİ ve HDP'yi normalde parkta bir araya getiremezsiniz. Babacan vb.de  oy farkının az olacağı önümüzdeki seçimde % 1-2 alsa başarılı olduğu düşünülecek kurmaca parti. Erdoğan ve Türkiye'nin şuanki duruşu batıya bela. Önce kurtulacaklar, yönetim düşünce içerde birbirini yiyecek bu Fetö, HDP ve kemalistler ile ülke zaten bir daha başını kaldıramaz. istedikleride bu zaten.

  • belirsizlik02 Eylül 2019 12:30

    Chp İyi parti ve babacan parti koalisyonu bu ülkeyi toparlar. Tek adam yönetimini gördük bu kadar yeterli.

  • Vatandaş02 Eylül 2019 13:50

    Kimi lider yaparsan yap altın fiyatları 2 sene de 2 katı olmuş. En fazla yine 2 katı olur. 

  • Murat KARAMAN02 Eylül 2019 13:26

    Kimi lider yapacaklar 1 Bakanlıklar Nasıl Paylaşılacak 2 sadece bu iki tartışmanın konusu yabancılarında dahil olmasıyla ne kadar sürer 3

  • Ryu ken 02 Eylül 2019 12:27

    İşler iyice kızışıyor. Reis üstü kapalı tehdit ediyor. Bu seçim çok heyecanlı gececek

  • Bika02 Eylül 2019 12:12

    "Dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamış."

  • Murat Güngör 02 Eylül 2019 11:42

    Bu hayat pahalılığı ve yıpranılmışlık Akp bitirdi

  • ALAATTİN CAMGÖZ02 Eylül 2019 11:35

    ali babacan ın iktidar sorunu yok ki ak parti batırmak asıl amacı.çünkü birilerinden aldığı emir bu.

  • Pala02 Eylül 2019 11:27

    Gençler varken işi bitmiş ihtiyarlarla uğraşmak boş. Genç nesil başı boş

  • Türkoğlutürk 02 Eylül 2019 11:23

    Korkunun gözünü seveyim

  • bahaneci02 Eylül 2019 11:11

    COK YANLIS