E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yüzde 0.63 düşüş---

Altında yüzde 0.63 düşüş

Altında yüzde 0.63 düşüş
02 Aralık 2013 - 10:31 borsagundem.com

Altın fiyatları güne yüzde 0,63 oranında düşüşle 1.244 dolardan başladı

Altının ons fiyatı uluslararası piyasada yüzde 0,63 oranında düşüşle 1.244 dolardan işlem görüyor. Serbest piyasada ise altının gramı yüzde 0,76 oranında yükselişle 81,510 TL seviyesinde.
Vakıfbank tarafından hazırlanan emtia bülteninde altın fiyatları için şu değerlendirmelere yer verildi: ''Geçtiğimiz hafta piyasalarda oluşan Fed’in gelecek toplantılarında varlık alımları azaltımına gidebileceği beklentisi ve ardından ABD ekonomisine ilişkin olumlu gelen verilerin etkisi ile altın fiyatlarında gördüğümüz geri çekilmeler devam etmişti. Haftanın son işlem gününde ise Şükran Günü sebebiyle ABD’de bazı piyasaların yarım gün kapalı olmasına ve herhangi bir veri akışı olmamasına rağmen, dünyanın ikinci büyük altın tüketicisi olan Çin’den gelen fiziki talep ile altın fiyatlarının 1,254 dolar/ons seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Yeni haftaya 1,252 dolar/ons seviyesinden düşüşle başlayan altın fiyatları 1,247 dolar/ons seviyelerinde hareket ediyor. Bugün ABD’de açıklanacak olan ISM imalat endeksi piyasalar üzerinde etkisi olması açısından takip edilebilir. Bu sabah düşüşle güne başlayan altın fiyatlarında gün içerisinde geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 1,220 dolar/ons destek seviyesi önemli görünüyor.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)