E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'AMB genişlemeye gitmeli'---

'AMB genişlemeye gitmeli'

'AMB genişlemeye gitmeli'
09 Aralık 2013 - 07:48 borsagundem.com

Berkeley Üniversitesi Ekonomi Profesörü Eichengreen, AMB'nin de Fed'inkinin benzeri bir parasal genişlemeye gitmesi gerektiğini söyledi

ABD’deki Berkeley Üniveristesi Ekonomi profesörü Barry Eichengreen, Avrupa Merkez Bankası’nın deflasyon tehdidi ile başa çıkmak için Fed'in yaptığına benzer bir parasal genişlemeye gitmesi gerektiğini savundu.

Eichengreen, "Avrupa ekonomisinin gerçek bir deflasyon problemi var ve AMB bunun üzerine düşmüş değil. Bankanın bir çeşit parasal genişlemeye gitmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
   
AMB’nin, Fed ve İngiltere merkez bankasının adımlarını kopyalaması gerektiğini belirten Eichengreen, "Bankalara para enjekte etmeli ve bankaları bu parayı kredi olarak vermeleri için teşvik etmeli" dedi.
   
Eichengreen, ayrıca bazı ekonomistleri Avrupa konusunda çok iyimser bulduğunu, Avrupa'nın akut finansal krizi geride bıraktığını, ancak gelecek yılda sorun yaşamaya devam edeceğini, Yunanistan'da bir politik kriz beklediğini de vurguladı.

Öte yandan Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, "AMB'nin sorumlu para politikası izleyeceğine güveniyorum " sözleriyle AMB’nin politikalarına destek verdi.

Düşük faiz oranlarının borç servis maliyetlerini düşürerek bütçeleri kolaylaştırdığını belirten Schaeuble, olası problem olarak küresel finansal piyasalarda aşırı likidite olmasını gösterdi. Ancak schaeuble, "Aşırı likidite sadece AMB'nin karşı karşıya olduğu bir problem değil" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)