E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüANACM: Bilanço rakamları---

ANACM: Bilanço rakamları

ANACM: Bilanço rakamları
07 Mart 2013 - 09:59 borsagundem.com

Anadolu Cam hisseleri bilanço açıklamasının ardından güne düşüşle başladı

Anadolu Cam, 2012 yılı net dönem 71,6 milyon TL net kar elde ettiğiaçıklandı. Bir önceki yıl şirketin karı 134,3 milyon TL olarak gelmişti.
Anadolu Cam hisseleri beklentilerin altında kar açıklaması ile günü düşüşle başladı. ANACM hisseleri yüzde 1.05 değer kaybıyla 2.83 TL'den işelm görüyor. 
HSBC Yatırım'ın şirket için değerlendirmesi:
Anadolu Cam beklentilerden düşük 4Ç sonuçları açıkladı. Anadolu Cam 4Ç’de 2 milyon TL net kar açıklayarak geçen seneki 13 milyon TL olan net karının ve HSBC’nin 25 milyon TL, piyasanın (Bberg) 21 milyon TL olan beklentilerinin oldukça altında kaldı. 4Ç’de cirodaki %6 artışa rağmen (337 milyon TL ciro açıklanırken HSBC beklentisi 350 milyon TL, piyasa beklentisi 356 milyon TL) operasyonel performanstaki düşüş nedeniyle brüt karda %16 düşüş gerçekleşti. Faaliyet giderindeki/satışar oranındaki yıllık bazda 400 baz puan artışa rağmen, 4Ç FAVÖK 54 milyon TL ile geçen sene ile aynı seviyede gerçekleşti ancak HSBC’nin 80 milyon TL ve piyasanın 65 milyon TL olan beklentilerinin altında kaldı. Beklentilerden düşük açıklanan sonuçlar hisse üzerinde olumsuz piyasa tepkisi oluşturabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)