E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara, ABD'ye haddini bildirecek---

Ankara, ABD'ye haddini bildirecek

Ankara, ABD'ye haddini bildirecek
17 Haziran 2017 - 06:57 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 12 yakın koruması için ABD’de verilen tutuklama kararı üzerine harekete geçen Ankara, karşı hamle yapmaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği önündeki kavgayla ilgili olarak 12 koruma hakkında ABD’de tutuklama kararı çıkarması üzerine Ankara harekete geçti. Alınan bilgilere göre Washington Büyükelçiliği, karara karşı hukuki sürecin nasıl başlatılıp işletileceğine dair kapsamlı bir çalışma yapacak.

EYLÜL'DE NEW YORK’A GİTMEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakın tarihteki ABD ziyareti şu aşamada eylül ayında görünüyor. Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu için New York’a gitmesi halinde haklarında tutuklama kararı bulunan 12 yakın koruma ABD’ye götürülmeyecek.

Washington Emniyet Müdürü Peter Newsham “Bu kişiler ABD’ye gelirlerse tutuklanacaklar. Bu kişilerin ABD’ye gelip suçlamalara cevap vermelerini bekliyoruz” demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, ‘kararın bir mesaj niteliğinde’ olduğunu belirttiği için, ABD’nin siyah diplomatik pasaport sahibi olsalar da Erdoğan’ın yanında götüreceği yeni korumalara vize verip vermeyeceği de merak konusu. ABD, siyah diplomatik pasaport dahil tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarına vize uyguluyor.

DİPLOMATİK DOKUNULMAZLIK MI?

Yetkililer, ABD’de yabancı bir cumhurbaşkanının yakın korumaları veya resmi heyette yer alan aşçı, özel hizmetli vb. statüsünde olanların diplomatik dokunulmazlığı olup olmadığına dair farklı görüşlerin olduğunu belirtti. ABD’de bazı eyaletlerin bu kişilerin diplomatik dokunulmazlığı olduğunu kabul ettiği, bazılarının ise etmediği belirtilerek, karmaşık bir durum olduğu ifade edildi.

WASHINGTON: NET MESAJ

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği önündeki kavgayla ilgili olarak 12 Türk güvenlik görevlisi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Tillerson, “12 Türk güvenlik görevlisine yöneltilen suçlamalar, ABD’nin yasal ifade özgürlüğünü bastırmak için gözdağı ve şiddete başvuran kişilere hoşgörü göstermediği şeklinde net mesaj veriyor” dedi. Tillerson’ın sözleri, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından günlük basın toplantısında aktarıldı. Nauert, yakalama kararı alınan Cumhurbaşkanlığı korumaları için ‘iade talebinde bulunulup bulunulmayacağı’ sorusuna verdiği yanıtta, soruşturmadaki bulgulara bakmayı ve incelemeyi sürdürdüklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cinar18 Haziran 2017 04:57

    adalete muhtac kalmadikca Adalet kiymeti bilinmez.adil ol adaletli ol kibrinden arin alnin secdedeyken rahat ol.belki fitrata uydurursun ama allahütala kanmaz kalpinide o Bilir ondan geldik ona gidecegiz.

  • bir yorum18 Haziran 2017 03:49

    Bu haber başlığında bana göre dalga geçme var.CB abd ye haddini bildirecekmiş.Yaw böyle başlık mı olur.Devletlerararası ilişkilerde karşılık verilebilir ama haddini bildirmek diye bir şey yoktur.Ama tabii abd gibi nükleer gücünün arkasına sığınan bir devlet arasıra başka devletlere haddini bildiriyor bu da bir gerçek.Demekki haddini birdirmek için ilk önce günümüz koşullarında nükleer silaha sahip olmak gerekiyor bu bir birde her bakımdan bilimde ve teknolojide en üst seviyede olmak gerekiyor.

  • Bir18 Haziran 2017 01:12

    Hiç kimse burdan bakmıyor. Amerikalı politikacılar başka ülkelere gittikkerinde bayraklarla sürekli protestolarla karşılanıyor. Amerikalı korumalar zıplayıp protestocuları dayak atsa o ülkelerde Nasıl algılanır Nasıl yorumlanır

  • Erdim 18 Haziran 2017 01:11

    içerideki muhalefeti biraz teskin etmek için bunlar göstermelik tutuklama kararları yoksa orda iken bazı adımlar atışırdı. Büyütmemek gerek. Ama büyüterek tribünlere oynayarak politik prim üretilmesinde ayrı durum.

  • ...17 Haziran 2017 22:22

    domates, biber, salatalık , ihrac eden ulkeden kim korksun = ?

  • :))17 Haziran 2017 22:19

    ABD de dersvereceğimize.. ülkemizde bir x diplomat arabası ile vatandaşımızı ezdiğinde ses çıkartamıyoruz. taaaaaaaaaaa şimdi ABd ye ders vermeye çalışıyoruz :)) hayırlı traşlar...

  • fukara17 Haziran 2017 14:21

    şu ramazan günü bile yalan atmaya bırakmadınız. Kuldan utanmaz, Allah'tan korkmayan birine ne denir ki?

  • hoca17 Haziran 2017 13:18

    Kul hakkı ile öte tarafa gitmeyin. dövdüğünüz insanlardan haklarını helal etmelerini isteyin. Yoksa cennete giremezsiniz

  • konstantin17 Haziran 2017 13:16

    Türkiye yaptığının karşılığını ödüyor. suriyeye tır tır silah gönderdi, bombalar istanbulda ankarada patladı. işidli teröristlerin suriyeye geçmesine göz yumdu, 3 milyon suriyeli göçmen ülkeyi istila etti.

  • ALİ17 Haziran 2017 12:04

    PUHAHAHAHA

  • fatih,islambul17 Haziran 2017 11:51

    AMERİKA YAPTIĞININ KARŞILIĞINI ALIR RES ONLARIN YANINA BIRAKMAZ ALMANYA YAPTIKLARINI ÖDÜYOR KISASA KISAS

  • züğürt ağa17 Haziran 2017 11:25

    sen anca domates satarsın ruslara

  • Misafir 17 Haziran 2017 10:04

    Bu da günün esprisi mi? 😂😂😂

  • ergen17 Haziran 2017 09:44

    hapse giren 2 Türkün haline acıyorum.

  • recai17 Haziran 2017 09:44

    mavi marmarada israilin yaptığı gibi 20 milyon dolar verir, suçlamaları düşürürsünüz ne olacak? Tabi Abd kendi vatandaşlarının gururunu para karşılığı satmaya razı gelirse

  • emekci17 Haziran 2017 09:42

    Abd Süleyman Şah türbesinin arazisini işgal etti. Bunlar hala had/sınır bildireceğiz diyorlar

  • ordu17 Haziran 2017 09:41

    geçmiş olsun, o korumalara yurt içinde bir görev verirsiniz unutursunuz

  • Kamil17 Haziran 2017 09:37

    Bunası iştir insanlar arasındaki aşırı hakaretler ifade özgürlügü oldu.

  • Hiç sanmam17 Haziran 2017 08:01

    Eyy Amerika diyebilecekmisiniz.

  • Hattı müdafaa 17 Haziran 2017 07:23

    Had sınır demek, harita üzerindeki sınırımıza saldıranlardan başlayalım günlerini göstermeye. ABD sudileri 11 Eylül'de suçladı, sonra Sudiye gidip is bagladi. Döndü Katar'ı Arap baharı icin suçladı. Döndü uçak sattı isi bagladi. Simdi Türkiye'yi suçluyor bakalım hangi ise yaramaz is bağlayacak göreceğiz...