E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple ve Google iş birliğine mi gidiyor?---

Apple ve Google iş birliğine mi gidiyor?

Apple ve Google iş birliğine mi gidiyor?
23 Mayıs 2024 - 16:26 borsagundem.com

Yapay zekanın şu ana kadarki kazananları arasında pek de ön planda olmayan Apple’ın, hikayenin ‘gizli oyuncusu’ olduğu düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka hız kesmeden devam ediyor. Borsada da kendini gösteren bu yarışın kaybedeninin şimdilik Apple olduğu görülüyor. Ancak yatırımcı Steve Eisman, bu teze karşı çıkıyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ’Big Short' yatırımcısı Steve Eisman, Apple'ın ‘yapay zekanın gizli oyuncusu' olduğunu çünkü ürünlerinin yapay zeka uygulamaları için merkezi öneme sahip olacağını söylüyor. Dedikodular ise, Apple’in şimdiden Google ile yapay zeka noktasında bir iş birliği yolu aradığına işaret ediyor.

Gizli oyuncu

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, piyasalar Nvidia'nın henüz açıklanan kazançlarına odaklanırken efsanevi yatırımcı Steve Eisman ayrı bir yapay zeka kazananına göndermede bulunuyor.

Eisman, “Apple’ın aslında gizli yapay zeka oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Tam olarak bugün değil ama öyle olacak. Herkes çiplere ve bulut teknolojisine odaklanmış durumda. Ancak günün sonunda uygulamalar, ne zaman olacağına dair hiçbir fikrim yok, tüketicinin kullanabileceği uygulamalar nihayetinde telefonlarda kullanılacak” diyor.

'The Big Short’ filminde tasvir edilen 2008 yüksek faizli ipotek filmiyle ünlü Neuberger Berman kıdemli portföy yöneticisi Eisman, yapay zeka konusunda yükseliş eğilimini sürdürüyor. Yükselişle ilgili konuşan Eisman, Nvidia ve AMD gibi yarı iletken çip üreticilerinin şu anda teknoloji trendine katılmanın en kolay yolu olduğunu söylüyor. Ancak daha ileriye bakıldığında Eisman, yapay zeka destekli yazılımlar için kilit noktanın Apple olacağını ve bu yeni teknolojinin Apple ürünlerine büyük bir ivme kazandıracağının altını çiziyor.

Eisman şöyle devam ediyor: “Tüm bu uygulamalar ortaya çıktığında yeni bir telefona, yeni bir iPad'e ve yeni bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım olacağını kesinlikle biliyorum. Ve uygulamalar ortaya çıktığında, muhtemelen en büyük yararlanıcı Apple olacak çünkü sattıkları her şeyi tam anlamıyla yenileyecekler.”

Yapay zeka destekli yeni telefon

Bu tür bir düşünce Eisman'ın da ötesine geçiyor çünkü diğer Wall Street boğaları da Apple'a yönelik kazanç çağrılarını güçlendiriyor. Bunun bir kısmı firmanın kazanç raporundan kaynaklanıyor. Apple CEO'su Tim Cook da, üretken yapay zeka ile ilgili heyecan verici fırsatlardan bahsetmeye devam ediyor.

Cook’un bu çağrıları, Bernstein’dan Toni Sacconaghi gibi bazı analistlerin, yapay zeka destekli bir telefonun yolda olduğunu ve iPhone 16'nın gelişiyle birlikte bu yeni teknolojinin de gelebileceğini öne sürmesine neden oluyor. Sacconaghi, bir sonraki telefon piyasaya sürülmeden önce firmanın hisselerini satın almayı teşvik ediyor.

Google ile iş birliği

Wall Street'in Çin'deki rekabet de dahil olmak üzere olumsuzluklara odaklanması nedeniyle şirket 2024'e zorlu bir başlangıç ​​yaptı. Ancak Apple hisseleri geçen ay yüzde 16'nın üzerinde artış göstererek belirgin ölçüde toparlandı.

Eisman, yazılımdaki olumlu gelişmelerin yalnızca Apple ile sınırlı olmayabileceğini ve Microsoft gibi diğer yapay zeka yatırımcısı şirketlerin de bu yükselişten pay alabileceğini kabul ediyor ve uygulamalar ortaya çıkmaya başladığında daha fazla verinin geleceğe dair yol haritasını netleştireceğini öne sürüyor.

Bazı analistler ise, Apple'ın 10 Haziran'da gerçekleştirilecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda yeni bir katalizör olarak Google ile yapay zeka ortaklığını duyurabileceğini iddia ediyor.

Steve Eisman: Yapay zekanın ikinci dalgasında Apple kazanacak

 

Apple hisselerine 'yapay zeka' dopingi

 

Apple kozu yapay zeka değil temettü

 

Apple'ın geliri düştü

 

Apple Çin pazarından çekiliyor mu?

 

Apple, Çin'de gerilemeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)