E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları düştü---

Asya borsaları düştü

Asya borsaları düştü
11 Kasım 2013 - 09:44 borsagundem.com

Çin'in yarın sonlanacak Komünist Parti Genel Kurulu'ndan çıkacak karar beklenirken, Asya borsaları düştü

Yatırımcıların Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'de yarın sonlanacak liderler toplantısından, ekonomik reformlara ilişkin çıkacak kararları beklerken, Japonya dışındaki Asya borsaları düşüş kaydetti. Japon hisseleri, ABD'de beklenenden iyi gelen tarımdışı istihdam verisinin, yeni zayıflatmasıyla yükseldi.

Süpermarket ve bonmarşe operatörü Robinson Retail Holdings Inc., Filipinler'deki en büyük ilk halka arzından ilk işlem gününde yüzde 5.4 değer kaybetti. İnternet üzerinden oyun üreticisi Nexon Co., net gelirinin, beklentinin altında olması sonrasında yüzde 22 düştü. Satışlarının yüzde 47'sini Kuzey Amerika'da gerçekleştiren Japon otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 1.7 değer kazandı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 467.63 puana geriledi. Japonya'yı da kapsayan MSCI Asya Pasifik Endeksi, 8 Kasım'da 8 Ekim'den bu yana en düşük kapanışı olan 139 puandan çok büyük değişiklik kaydetmedi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Komünist liderleri yarın 4 günlük devam eden görüşmesini sonlandıracak.

İnsanların yetkililerin yeni projeleri ya da yeni reformlarıı fonlamaya yönelik açıklamaları beklediğini söyleyen Baring Asset Management Ltd.'ın Asya çoklu varlık strateji öüdürü Khiem Do., "Yatırımcılar, Tamam, biraz kâr realizasyonu yapayım, sonra gelebilirim diyor" dedi.

Asya Pasifik Endeksi 8 Kasım itibariyle son 2 ayda yükselerek değerlemeleri 13.5 katına çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)