E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyir izledi---

Asya borsaları karışık seyir izledi

Asya borsaları karışık seyir izledi
11 Eylül 2020 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde ABD-Çin geriliminin TikTok üzerinden devam etmesi ve ABD'de devam eden teknoloji satışlarının etkisi ile çoğunlukla geriledi

Asya Borsaları haftanın son işlem gününde karışık bir görünüm sergiledi. Endeksler Japonya ve Hong Kong'da artış kaydederken, Çin'de yataya yakın negatif, Güney Kore ve Avustralya'da ise satış ağırlıklı seyretti.

Endonezya hisse senetleri, başkent Jakarta'da karantina uygulamalarının tekrar başlaması ile yüzde 8'den fazla geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'a 15 Eylül'e kadar verilen sürenin uzatılmayacağını belirterek, "Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız, ya da bu uygulama başka ABD'li bir şirkete satılacak." dedi.

Çinli ByteDance şirketine ait TikTok uygulamasına ABD'li bir şirkete satılması için verilen süreyi uzatıp uzatmayacağının sorulması üzerine Trump, "Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız, ya da bu uygulama başka ABD'li bir şirkete satılacak. Şirkete 15 Eylül'e kadar verilen mühleti de uzatmayacağım." dedi.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 0.5 yükseldi.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 0.3 arttı.
Shanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.1 geriledi.
Güney Kore 'nin Kospi Endeksi, yüzde 0.7 azaldı.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.5 geriledi.

New York borsası günü kayıpla tamamladı

Avrupa borsaları günü İtalya hariç düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)