E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAtalanta Avrupa Ligi şampiyonu oldu---

Atalanta Avrupa Ligi şampiyonu oldu

Atalanta Avrupa Ligi şampiyonu oldu
23 Mayıs 2024 - 00:49 borsagundem.com

UEFA Avrupa Ligi finalinde Bayer Leverkusen ile Atalanta karşı karşıya geldi. Ademola Lookman'ın 3 golle yıldızlaştığı karşılaşmada İtalyan ekibi Atalanta, Leverkusen'i 3-0 yenerek kupaya uzandı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Bayer Leverkusen ile karşılaşan Atalanta, Ademola Lookman'ın hat-trick ile şov yaptığı maçı 3-0 kazanarak şampiyon oldu. Üst üste 51 maç yenilmeyen Leverkusen, bu sezon ilk kez bir resmi maçı kaybetti.

UEFA Avrupa Ligi 2023-24 sezonu finalinde, Alman ekibi Bayer Leverkusen'i 3-0 mağlup eden İtalyan temsilcisi Atalanta şampiyon oldu. Nijeryalı futbolcu Ademola Lookman, finalde unutulmaz bir performansa imza attı.

51 MAÇLIK SERİYİ ATALANTA BİTİRDİ

Bundesliga'da şampiyon olarak tarihinde ilk kez bu başarıya ulaşan Leverkusen, Avrupa Ligi finali öncesi tüm kulvarlarda oynadığı 51 maçta hiç yenilgi yaşamamıştı. Ancak Atalanta karşısında 12. dakikada Lookman'ın golüyle 1-0 geriye düşen Leverkusen, 26'da yine Nijeryalı futbolcunun golüne engel olamadı ve skor 2-0'a geldi.

İtalyan ekibinin baskılı oyununa karşılık veremeyen teknik direktör Xabi Alonso'nun öğrencileri, maç boyunca gol fırsatı yaratmakta zorlandı. Alman ekibini tek başına yıkan Lookman, 75. dakikada attığı müthiş golle maçın fişini çekti ve Atalanta'yı 3-0'lık skorla şampiyonluğa taşıdı.

Teknik direktör Gian Piero Gasperini yönetimindeki Atalanta, tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu yaşarken, Avrupa Ligi finalinde hat-trick yapan ilk futbolcu da 26 yaşındaki Lookman oldu.

Acı haberi MSB duyurdu: 1 asker şehit

 

ABD'li çip üreticisi Nvidia rekor seviyede gelir sağladı

 

New York borsasında Fed düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)