E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri hareketsiz---

Avrupa hisseleri hareketsiz

Avrupa hisseleri hareketsiz
15 Mayıs 2014 - 13:15 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini şirket karları ve ekonomik verilere çevirmeleri ile birlikte durgun seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ağırlıklarını şirket karlarına yöneltmeleri ve ABD işsizlik başvuruları ve sanayi üretimi verilerini beklemeleri ile birlikte durgun seyrediyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de fazladeğişmedi.
Cartier mücevherlerinin üreticisi Cie. Financiere Richemont SA, temettüsünü artıracağını açıklamasının ardından yüzde 4.2 yükseldi. Hennes & Mauritz AB, Nisan ayında analistlerin tahmininden daha fazla saytış yapmasının ardından yüzde 2.5 prim yaptı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az  düşerek, Londra saati ile 09:14'te 341.51 puana indi. Endeks 13 Mayıs'ta altı yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandıktan sonra dün yüzde 0.1 geriledi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün fazla değişmedi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den az kaybetti.
Yatırımcılar bu hafta şirket karlarını izliyor. Stoxx Europe 600 Endeksi'nde yer alan şirketlerin 22'si bugün karlarını açıklayacak. Bloomberg tarafından derlenen analist tahminlerine göre, Avrupa hisselerinin gösterge endeksindeki şirketlerin karı bu yıl ortalama yüzde 8.4 artacak.
Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD işsizlik başvuruları verisinin, 10 Mayıs'ta biten haftada, önceki seviyesi olan 319,000'den 320,000'e çıkması bekleniyor. Bugün TSİ 16:15'te açıklanacak olan Nisan ayı ABD sanayi üretimi verisinin ise, önceki ay artış göstermesinin ardından değişmemesi bekleniyor.
Fed Başkanı Janet Yellen bugün ABD Ticaret Odası'nda konuşma yapacak. Yellen geçen hafta, ABD ekonomisin halen yüksek dozda teşviğe ihtiyaç duyduğunu söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)