E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yön arıyor---

Avrupa hisseleri yön arıyor

Avrupa hisseleri yön arıyor
24 Eylül 2013 - 10:37 borsagundem.com

Avrupa hisseleri iki günlük düşüşün ardından bugün sakin bir seyir izlerken, gözler ABD tüketici güveni verilerine çevrildi

Avrupa hisseleri iki günlük düşüşün ardından bugün sakin bir seyir izlerken, yatırımcılar ABD'den gelecek olan tüketici güven verileri ve iki Fed yetkilisinin konuşmalarında verecekleri sinyalleri bekliyor. ABD endeks vadelileri çok değişiklik göstermezken, Asya hisseleri düştü.
Telecom Italia SpA, Telefonica SA'nın İtalyan şirketindeki hisselerini satma konusunda anlaşmaya varmasıyla yüzde 1.2 yükseldi. Total SA ise Barclays Plc tarafından hisse notlarının artırılması üzerine yüzde 1.1 değer kazandı.
Stoxx Europe 600 Endeksi değişiklik göstermeyerek Londra saatiyle 08:10'da 312.61 puan oldu. Gösterge endeks Eylül ayında yüzde 5.1 tırmanarak bu yılın rallisini yüzde 12'ye yükseltti. Endeks içinde bulunduğumuz çeyrek itibariyle yüzde 9.7 ilerleyerek 4 yılın en büyük kazancına doğru yol alıyor. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1'den daha az kayıp yaşarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Capital Spreads işlemcisi Jonathan Sudaria, "Varlık alımları konusundaki belirsizlik işlemcilerin risk iştahını kontrol altında tutmalarını sağlıyor. Önemli makroekonomik verilerin ufukta görünmemesi ve Fed üyelerinin yapacakları konuşmalarla piyasaların kafasını daha da karıştıracakları ihtimali aşağı yönlü hareketlerin devam edebileceği sinyalini veriyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)